fbpx
Kaupunkiuutiset

Metallimusiikin tähtisolistit tuovat monien toivoman raskaan joulun

Metallimusiikin taitureiden tähdittämä Raskasta Joulua -kiertue lähtee liikenteeseen parhaaseen pikkujouluaikaan ja saapuu Hämeenlinnan Verkatehtaalle 9. joulukuuta. Viime vuonna 10-vuotisjuhlaa viettänyt konserttikonsepti on viety jo areenatasolle eikä tänäkään vuonna vähempään tyydytä. Nyt vuorossa ovat maamme suurimmat konserttisalit, areenat ja jäähallit. Mukana joulujytinöissä ovat Tampereen TähtiAreena, Turun Logomo ja Espoon Barona Areena. Yhteensä 24 konserttia käsittävä kiertue huipentuu 20. joulukuuta Viking Gracella.

Yhdestä keikasta vuonna 2004 alkunsa saanut Raskasta Joulua on kasvanut mittavaksi konserttikokonaisuudeksi, joka on monelle kuulijalle osa joulunajan perinnettä. Kiertueet ovat olleet viime vuosina liki kauttaaltaan loppuunmyytyjä.

Kiertueella nähdään vaihtuvia solisteja ja tänä vuonna mukana matkaavat muiden muassa Tony Kakko, JP Leppäluoto, Elize Ryd, Antti Railio, Ari Koivunen, Ville Tuomi, Antony Parviainen, Pasi Rantanen, Tommi Tuple Salmela ja Kimmo Blom. Hämeenlinnassa solisteina ovat Tony Kakko, Ville Tuomi, Pasi Rantanen ja Elize Ryd.

Neljä solistia

Tony Kakko on tullut tunnetuksi Sonata Arctican solistina ja laulunkirjoittajana, kun taas Pasi Rantanen muistetaan Thunderstone- ja Strike-yhtyeistä sekä vierailustaan Lordin taustalaulajana voitokkaassa euroviisukappaleessa. Leningrad Cowboysin nykyinen kultakurkku Ville Tuomi on esitellyt osaamistaan muun muassa yhtyeissä Suburban Tribe ja Kyyria.

Elize Ryd on ruotsalainen laulaja, säveltäjä ja tanssija, joka tunnetaan parhaiten Amaranthe-yhtyeen solistina. Lisäksi hän on laulanut myös sinfonista metallimusiikkia soittavan Kamelotin kiertueilla ja levyillä.

Yli kaksituntisissa konserteissa kuullaan ikivihreitä joululauluja rock- ja heavysovituksin sekä muita valikoituja raskaamman rockin helmiä. Orkesterin rivistöön kuuluvat koko idean isä, kitaristi Erkka Korhonen, rumpali Mirka Rantanen, kitaristi Tuomas Wäinölä, basisti Erkki Silvennoinen ja kosketinsoittaja Vili Ollila.

– Perinteisiä joululauluja on esitetty tietyllä tavalla vuosikymmenet, Korhonen sanoo.

– Rock-sukupolven aikakaudella ajattelimme päivittää heille nämä kappaleet.

Neljä julkaistua metalijoululevyä ovat kiitäneet huimiin myyntilukuihin saavuttaen niin kulta- kuin platinamyyntirajoja. Marraskuulle on luvattu vieläpä uunituoretta materiaalia, kun Raskasta Joulua -unplugged saapuu kauppoihin.

Konsertin kesto on 2 tuntia 20 minuuttia ilman väliaikaa.

Raskasta joulua ke 9.12. klo 19 Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset