Kaupunkiuutiset

”Miami, sinne me vielä mennään”

Kaksi naista tanssii yökerhon lavalla pienissä glitterasuissa selässään enkelinsiivet. Juopot huutelevat, naiset soittavat suutaan ja perässä ovat väkivaltaiset velkojat.

Naiset vaihtavat koko ajan kaupunkia ja sotkeentuvat yhä syvemmälle rikollisuuteen syksystä talveen vaihtuvassa Suomessa.

Unelma kuitenkin kantaa. Se on Miami, pääsy pois.

– En ole koskaan aiemmin saanut tehdä tuollaista roolia, Krista Kosonen kertoo.

Hän näyttelee Angelaa, isosiskoa, joka yhtenä iltana saapuu konkreettisesti nuoremman sisarensa Annan elämään. Siihen asti Angela on ollut Annalle lapsuuden pieniä muistikuvia ja valokuva-albumi. On ollut yhteinen isä, joka valitsi Annan.

– Angela on täysin kohtuuton ja hetkessä elävä, villi ja aggressiivinen, Krista Kosonen kuvailee showtanssijana kiertävää Angelaa.

Krista Kosonen kertoo, että hänellä itsellään ei ole sisarta, on ihana isoveli. Säteilevän ja alati vaikeuksiin joutuvan Angelan näytteleminen oli haastavaa.

 

Nuoremman sisaren Annan rooli on Sonja Kuittiselle ensimmäinen ammattityö heti Teatterikoulusta valmistumisen jälkeen. Kuittinen on tunnettu myöskin räppärinä.

– Oli upea päästä heti tekemään suuri ja haastava rooli, jossa henkilöhahmo muuttuu, Sonja Kuittinen kertoo.

Elokuvassa kahvilassa työskentelevä Anna lähtee ihailemansa Angelan matkaan kiertämään Suomea. Pikku hiljaa isosiskosta paljastuu uusia puolia ja Anna joutuu selvittämään asioita. Hänestä tulee se aikuinen.

Miami on Suomen Thelma ja Louise, naisten roadmovie suttuisista takahuoneista, motelleista ja maanteistä. Kintereillä ovat rikolliset ja ahdistava elämä. Miami on myös elokuva hyvistä hetkistä, sisaruudesta ja uskosta selvitä.

– Sisarukset ovat molemmat välillä heikkoja ja hukassa, mutta elävät lujaa ja rakastavat.

Miami on erityisesti Kososen ja Kuittisen elokuva, sillä he ovat koko ajan läsnä valkokankaalla. Koska rooleihin kuuluu runsaasti tanssia, heillä oli mukana tanssinopettaja, joka laati koreografian.

Molemmat kiittävät Zaida Bergrothin ammattitaitoista, tarkkaa, rehellistä ja lämmintä otetta ohjauksessa.

 

– Kaikki sai alkunsa vuonna 2009 yhdessä keskusteluista Kaarina Hazardin kanssa. Puhuimme julkisuudessa esiintyneiden nuorten naisten röyhkeydestä, tilan ottamisesta ja koristautumisesta, ja erityisesti siitä, miksi se niin provosoi ihmisiä, elokuvan ohjannut ja käsikirjoittanut Zaida Bergroth kertoo.

– Minua on aina kiehtonut sisaruus, siskot ja veljet, perhesuhteet, myös lyhytelokuvissani.

Bergroth lisää, että nykyajan pikavipeillä ja holtittomasti hetkessä elävät ihmiset ovat Miamin lähtökohta.

– Molemmat hahmot ovat liikuttavat yksinäisiä, mutta he saavat hetken olla toistensa elämässä.

Ennen Miamia Bergroth on ohjannut pitkinä elokuvia Skavabölen pojat ja Hyvän pojan. Molemmat ovat palkittuja. Seuraavana aiheena Zaida Bergrothin mielessä on unisaarnaaja Maria Åkerblom.

 

– Nyt on pressikiertuetta ja äitiysloman viimeiset kuukaudet. Aion lomailla ja ottaa näistä kuukausista kaikki irti ennen kuin lapsi menee päiväkotiin, Krista Kosonen kertoo.

Elokuvassa Miami on kantavana unelmana. Siellä Kosonen ei ole koskaan käynyt, mutta aikoo sen vielä tehdä.

Puumalasta kotoisin oleva ja nykyisin Helsingissä asuva Sonja Kuittinen aikoo lomailla kotipuolessa Saimaan rannoilla, sekä tehdä musiikkia SOFA-yhtyeensä kanssa.

– Teen töitä vielä kesäkuun ja sitten lomailen Sysmässä äidin luona, sekä Kotkassa appivanhempien luona. Minulla on 3-vuotias poika, jonka kanssa haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa, Zaida Bergroth jatkaa.Miami -elokuvan ensi-ilta Hämeenlinnassa 4.8.2017.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset