Kaupunkiuutiset

Miekkalinnan uutisia: Cannonball-käräjät käynnissä ja asuntomurtoliiga jäänyt vihdoin nalkkiin

Arkistokuva

Lauantain puolella yöllä kello kahden aikaan poliisi sai ilmoituksen epävarmasti liikkuneesta henkilöautosta, joka oli tulossa valtatie 3:lla Turengin liittymän kohdalla Helsingin suunnasta.

Poliisipartio tavoitti kyseisen auton Linnatuulen ja Tervakosken välillä. Autoa kuljettanut, vuonna 1970 syntynyt mies puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Lisäksi ilmeni, että miehellä oli voimassa oleva etsintäkuulutus.

Hämeen poliisi on selvittänyt 30 törkeän varkauden sarjan.

Pääosin asuntomurtoja tehtailivat heinä-marraskuussa nuorehkot virolaiset miehet. Tekijät ovat olleet vangittuna joulukuulta 2018 ja odottavat vangittuna tulevaa oikeudenkäyntiä. Pääosin taloista on anastettu koruja, rahaa ja elektroniikkaa. Näistä varkauksista puolet on tehty Kanta-Hämeen alueella.

Virolaisten miehet kävivät etukäteen tiedustelemassa kohteensa.

Tekijöiden epäillään asustaneen rikospaikkojen lähialueilla ennen rikoksen tekemistä ja soitelleen asukkaiden ovikelloja. Kun ovi on avattu, niin he ovat pyytäneet vettä tai kysyneet tietä johonkin. Ilmeisenä tarkoituksena kartoittaa, ovatko asukkaat paikalla asunnossa. Anastettu omaisuus on kuljetettu nopeasti tekojen jälkeen laivalla yli Viroon. Pääosin anastettu omaisuus on jäänyt kateisiin.

Viime viikon keskiviikkona alkoivat käräjät Kanta-Hämeen huumekaupasta.

Syytettynä on kaikkiaan 15 henkilöä, joista suurin osa on syyttäjän mukaan kuulunut Cannonball MC Hämeenlinnaan tai Heinolan osastoihin.

Hämeenlinnan osastoon kuuluvat ovat vastanneet huumeiden myynnistä. Syyttäjän mukaan vuodesta 2016 myynnistä on vastannut hämeenlinnalaismies, joka lähti vuonna 2017 suorittamaan vankeusrangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta.

Sen jälkeen hän nimesi kerhon hierarkiassa alemman prospect- eli koejäsenen hoitamaan huumausainekauppaa.

Oikeuden pääjuttu on 12 kilon amfetamiinierä. Kaikkiaan käsittelyssä on 42 syytekohtaa. Käräjiä istutaan kuluvalla viikolla. Tuomiot annetaan huhtikuun puolivälissä.

Poliisi seurasi Cannonball Hämeenlinnan toimintaa lähes kahden vuoden ajan, kunnes sai riittävästi materiaalia kokoon.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset