Kaupunkiuutiset

Miekkalinnan uutisia: Mies kaahasi kahtasataa moottoritiellä

Poliisin haaviin jäi viikonloppuna taas liuta erilaisia törttöilijöitä. Kuva: Riku Hasari, arkisto

Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Hämeenlinnassa Helsinki-Tampere valtatiellä Hattelmalan kohdalla perjantaina illalla.

Kuljettajan käyttämän henkilöauton nopeudeksi mitattiin 202 km/h nopeusrajoituksen ollessa alueella 100 km/h.

Partio oli valvomassa liikennettä lauantaina puolenyön aikoihin Kolmostiellä Miemalassa. Poliisin huomio kiinnittyi henkilöautoon, jonka nopeus oli selvästi yli suurimman sallitun. Partio lähti auton perään ja sille mitattiin tutkalla nopeudeksi 163 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h.

Autoa kuljettanut parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Puolenyön aikaan lauantaina hätäkeskukseen tuli ilmoitus keskustan alueella epävarmasti etenevästä henkilöautosta, joka oli törmätä kaiteeseen.

Partio tapasi kyseisen auton ja sen kuljettajan Kasarmikadulla. Autoa kuljettanut 23-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,04 promillea. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

Hätäkeskus ilmoitti sunnuntaina kello 4.40, että henkilöauto oli Kymppitiellä ajanut ojaan väistäessään peuraa tai hirveä. Partiolle selvisi, että 42-vuotias mies oli ajanut henkilöautolla Hämeenlinnan suunnasta.

Kuljettaja kertoi väistäneensä peuraa tai hirveä, jonka seurauksena hänen kuljettamansa auto oli ajautunut ajosuunnassaan oikealle ojaan.

Kuljettaja puhalsi nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Viime keskiviikkona puolen päivän jälkeen Rengossa poliisi pysäytti henkilöauton, jota kuljettanut noin 30-vuotias mies puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat.

Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Uusin Kaupunkiuutiset

21.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.11.2020