fbpx
Kaupunkiuutiset

Miekkalinnan uutisia: Mies tärveli karkkiautomaatin rautatieasemalla ja kuorma-auto jyräsi liikenneopasteen moottoritiellä

Erilaiset tehtävät ovat pitäneet poliisin kiireisenä viime viikolla. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Poliisipartio havaitsi lauantaina kello 20.30 aikoihin Hämeenlinnassa Tampereen valtatiellä holtittomasti kulkevan henkilöauton. Partio pysäytti ajoneuvon ja puhallutti autoa kuljettaneen reilu 30-vuotiaan miehen.

Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti epäilyn. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta.

 

Noin 40-vuotias päihtynyt mies jäi kiinni vahingonteosta Hämeenlinnan rautatieasemalla perjantaina kello 16.30. Mies oli mennyt karkkiautomaatille ja repinyt siitä pleksejä sekä johtoja irti.

Epäselväksi jäi, oliko syynä makean vai rahanhimo. Todistajat osoittivat miehen poliisille ja hänet kiinniotettiin.

 

Partio pysäytti perjantaina kello 22.15 aikaan Hämeenlinnassa valtatie 3:lla henkilöauton tarkastusta varten.

Autoa kuljettanut reilu 20-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä.

Miehen hallusta löytyi myös pieni määrä huumausaineita tarkastuksen yhteydessä. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta.

 

Poliisipartio sai myöhään viime keskiviikkoiltana hätäkeskukselta tehtävän Hämeenlinnaan valtatielle 3. Ilmoituksen mukaan ajoneuvoyhdistelmän perävaunun asfalttikippi oli ollut ylhäällä ja se oli osunut ajokaistojen yläpuolella olevaan opastintolppaan.

Partio sai tapahtumapaikalla selville, että kuusikymppinen mies oli lähtenyt asfalttityömaalta ajamaan kuorma-auton perävaunun kippi ylhäällä. Kippi oli osunut ajokaistojen yläpuolella olevaan opastintolppaan.

Kuljettaja oli mennyt ihmettelemään, mitä oli tapahtunut, ja ihmettelyn jälkeen jatkanut ajoa, jolloin tolppa oli kaatunut osuen kuorma-autoon.

Kun poliisi tavoitti miehen, tämä oli nukkumassa kuljettamansa kuorma-auton ohjaamossa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1,65 promillea. Hänet käytettiin verikokeissa veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä.

Tapahtunutta tutkitaan rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset