fbpx
Kaupunkiuutiset

Miekkalinnan uutisia: Myymälävarkaiden autossa oli huumeita ja kuulapyssy

Varkauksia yrittäneet jäivät viime viikolla poliisin haaviin. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Hämeen poliisi sai sunnuntaina iltapäivällä kello 13 jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan Helsingintiellä sijaitsevan huoltoaseman myymälästä oli anastettu tavaraa. Epäillyt poistuivat autolla, mutta poliisi pysäytti kuvaukseen sopivan ajoneuvon moottoritiellä Riihimäen kohdalla.

Noin 20-vuotiaalle kuljettajalle tehty huumepikatesti näytti positiivista kannabikselle ja bentsodiatsepiineille. Autosta löytyi vähäinen määrä huumausaineita ja ase, joka lopulta osoittautui kuitenkin kuulapyssyksi.

Auton kuljettaja ja neljä matkustajaa vietiin Riihimäen poliisilaitokselle. Lopulta poliisin säilöön jäivät noin 20-vuotiaat miehet, auton kuljettaja ja matkustaja. Miehistä oli useita etsintäkuulutuksia.

18-vuotiaan naisen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Hämeenlinnassa Kolmostiellä lauantaina yöllä. Poliisipartio mittasi kuljettajan käyttämän henkilöauton nopeudeksi 188 km/t, kun nopeusrajoitus alueella oli 120 km/h.

Noin 50-vuotias mies kuljetti henkilöautoa päihtyneenä viime torstaina Leppäkoskella. Hän puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat.

Poliisi sai ilmoituksen polttoainevarkaudesta Kolmostien varren liikenneasemalta viikko sitten keskiviikkoaamuna. Partio sai havainnon ilmoitetusta autosta, joka oli ajamassa Kymppitiellä Lahden suuntaan.

Poliisipartio näytti pysäytysvaloa, mutta auton kuljettaja alkoi kiihdyttää ja kaahasi 90 – 100 km/h nopeudella Katistentielle, jossa suistui osin kevyen liikenteen väylälle kaataen liikennemerkin tolppineen. Matka jatkui vielä Viipurintielle, josta karkuri yritti kääntyä Harvialantielle osuen lopulta liikennevalotolppaan.

Kuljettajaksi paljastui parikymppinen mies ja hänen kyydissään oli nuori nainen. Kuljettaja oli kortiton ja hänellä oli kuusi aiempaa ajo-oikeudetta ajoa vuoden sisällä. Mieheltä otettiin verikoe huumausaine-epäilyn vuoksi. Hänellä oli perässään etsintäkuulutuksia.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset