fbpx
Kaupunkiuutiset

Miekkojen kalke ja rumpujen pauke valtaavat jälleen Hämeen linnan – Keskiajan tunnelma herää eloon viikonlopun festivaaleilla

Keskiaikafestivaalit järjestetään jo 25. kerran Hämeen linnan alueella 19.–21. elokuuta. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Tänä viikonloppuna pääsee taas matkaamaan ajassa satoja vuosia taaksepäin, kun Hämeen Keskiaikafestivaali saapuu Hämeen linnaan.

Linnanpuisto ja linnan alue muodostavat maksullisen festivaalialueen, jonka sisältä löytyy markkinatori, taverna, ohjelmaa sekä vanhan ajan leiritunnelmaa.

Viikingit, buhurt, boffaajat ja ratsukot ottavat yhteen omilla taisteluareenoillaan.

Kireen Kypärän tavernassa on tarjolla muun muassa kokonaisena vartaassa kypsynyttä possua ja loimutettua lohta. Iltakahdeksan jälkeen tavernaan pääsevät vain aikuiset.

Keskiajan Rollarit

Musiikki kuuluu olennaisesti tapahtumaan. Keskiaikaiseksi Rolling Stoneksi kutsuttu Corvus Corax saa järjestäjien mukaan ”sukat pyörimään nilkoissa” kaikilla tavernan kävijöillä.

Norjalaisen Canardus Horribilisin iloiset soittoniekat kutsuvat tanssiin eläväisen musiikin tahtiin, kun taas kelttiläisiä, keskiaikaisia ja renessanssin balladien inspiroimia melodioita soittava The Midnight-yhtye saapuu aina Italiasta asti.

Sieltä on kotoisin myös In Vino Veritas -yhtye, joka saadaan nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Hevoskyydillä linnalle

Hämeen linna ja Vankila kuuluvat festilvaalin tapahtuma-alueeseen perjantaista sunnuntaihin ja ovat kävijöille avoinna festivaalin lipulla.

Margareeta: Pohjolan kuningatar -elokuva on nähtävillä Hämeen linnan luentosalissa lauantaina ja sunnuntaina kello 14.30. Ilmaisnäytös kestää 120 minuuttia ja on sallittu yli 12-vuotiaille.

Kaupungilta linnalle pääsee halutessaan maksullisella hevoskyydillä. Jorgen hevoskärryt kulkevat perjantaina kello 12–14 ja lauantaina ja sunnuntaina kello 10–14 reittiä Niittykatu-Kasarminkatu-Palokunnankatu-Sibeliuksenkatu-Niittykatu.

Kakarain kylä on lasten ja lastenmielisten temmellyskenttä, jossa on tarjolla keskiaikaisia pelejä, leikkejä ja askarteluja viihdyttämään perheen pienimpiä. Linnanpuistosta löytyy myös eläimiä.

Festivaalialueelta löytyy myös Pakanametsä, fantasialeiri Metsänpeitto ja illalla Lyhtyjen laakso.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset