Kaupunkiuutiset

Mielikuvitus saa siivet

Torstaina alkavissa ja koko viikonlopun kestävissä Hippaloissa Verkatehtaan ympäristössä liikutaan erilaisissa maailmoissa. Vain mielikuvitus on rajana.

Piipa Toivosen kasaama Tehtäväkirja on teemanäyttelyn ja puuhapisteiden yhdistelmä, jossa kaikkeen saa koskea. Ällistyttävä johto johdattaa kulkijan muun muassa labyrinttiin, harakan pesään ja siivekkäiden otusten sekä mustekalan luokse.

Torstaina Galleria Arxissa avajaisiaan juhliva Tehtäväkirja koostuu kirjoista ulos hypänneistä, ristisana- ja etsi parit -tyyppisistä pulmanratkaisutehtävistä.

– Sen tarkoituksena on paitsi ruokkia mielikuvitusta, myös kannustaa ja lisätä lapsen leikkimistä. Samalla voi syntyä myös uusia leikkejä, Toivonen avaa rataa.

Lautapelimaailma Enterissä puolestaan pääsee paitsi nimensä mukaisesti kokeilemaan perinteisiä lauta- ja korttipelejä, myös tutustumaan retrokonsoleihin ja uusimpiin hitteihin.

– Olemme valinneet pelejä, jotka soveltuvat kaiken ikäisille. Se on mukava tapa viettää aikaa perheen kesken, ja hyvää vaihtelua telkun tuijottamiselle. Lapsia ei kannata aliarvioida, Antti Koski huomauttaa.

Testaamaan pääsee niin vanhaa Nintendoa, uusinta Playstationia kuin visailua ja tarinankerrontaa yhdistelevää, Kymppitonni-tyylistä Dixit-korttipeliä. Pelihuone Enterissä puolestaan pääsee maalaamaan figuureja.

Arxin parkkipaikalla autot tekevät tilaa Loikalle eli Lasten Liikunnan Tuen ulkoleikkialueelle. Hamkin ohjaustoiminnan opiskelijat pitävät puolestaan Keinulauta-työpajatoria.

Polttoainetta

Avajaispäivänä lavalle nousee myös kirjailija Timo Parvela. Hippaloiden kummi on kertojana Maukka ja Väykkä -tarinakonsertissa.

– Mielikuvitus suojaa lasta silloin, kun arki käy yli ymmärryksen. Pelit, leikit ja tarinat ovat mielikuvituksen polttoainetta, Parvela kuvailee.

Musiikillisesta ilotulittelusta vastaa myös torstaina iltakonsertin vetävä lauluyhtye Rajaton. Sitä ennen mukavista näkymistä saa nauttia iltapiknikistä, jonka ohessa voi kokeilla pihapelejä.

Hippaloiden nimikkoesityksen nimeä kantaa Etelä-Hämeen tanssiopiston esitys Lumikista. Koko perheen tanssisatu herää eloon lauantaina ja sunnuntaina Teatterin päänäyttämöllä.

Ohjelmistoon voi tutustua osoitteessa www.hippalot.net.

Hippalot Verkatehtaalla to–su 31.7.–3.8.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

21.9.2020