fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Apteekkipalvelua vai asiakkaan pompotusta?

Kirjoittajan mielestä vanhusta juoksutetaan Hattulassa, koska apteekki ei tilaa riittävästi hänen tarvitsemaansa lääkettä. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Mikä sen parempaa vanhukselle kuin apteekki ja kauppa lähellä. Vaan jos palvelu on asiakkaan pompottamista, niin sekin hyöty on hävitty naapurikaupungin palveluille.

Omaista sapettavat pikkupaikkakunnan apteekin lääketoimitukset, koskien erityisesti napapiikkien saantia.

Yhteyttä apteekkariin on otettu, kuitenkin järkiselitystä vailla. Onko Hattulassa todella pulaa verenohennuslääkkeiden käyttäjistä, jotta kahta injektiolaatikkoa ei saa ostettua kerralla, vaan aina sama virsi “toisen laatikon voit hakea huomenna”.

Koska vanhus ei ymmärrettävästi jaksa ravata apteekissa sitä tahtia, millä lääkettä myydään ulos, on omaisen vuoro kauempaa lähteä hänelle sitä noutamaan, sillä lisää tarvitsee jo usein saman viikon aikana.

Eikö luulisi, että yhden kaksi vuotta eräpäivää jäljellä olevan laatikon hävikkiriski kannattaisi jo pelkästään ottaa asiakastyytyväisyyden takaamiseksi sillä uhalla, että jatkossa lukuisia lääkkeitä käyttävä asiakas vie rahansa toiseen apteekkiin.

Huonokuntoiselle vanhukselle siinä on iso riski, jos toinen asiakas ehtii ostamaan ensin tuon yhden ja ainoan laatikon saman päivän aikana, jolloin käteen ei jää sitä yhtäkään.

Apteekkarin neuvoa kuunnellakseni, apteekista voi varmistaa lääkkeen saatavuuden erikseen soittamalla. Ymmärtäisin, jos kyse olisi erityisen kalliista ja harvinaisesta lääkkeestä. Samalla vaivalla olen jo hakenut reseptin tyhjäksi muualta.

Oma valinta, puolin ja toisin

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset