Kaupunkiuutiset

Mielipide: Avatkaa silmänne päättäjät

Kirjoittajan mielestä päättäjien tulisi nähdä Hämeenlinna sellaisena kuin se on ja kehittää kaupunkia sisältö edellä. Kuvassa yksi vuoden 2035 keskustavision luonnoksista. Kuva: Johanna Närhi

Nimimerkki Biletti kirjoittaa (HKU 4.11.) erittäin tervejärkisesti mm. siitä, miten Hämeenlinnassa kaupungin kehittämistä ja tulevaisuuden suunnittelua on aivan turha rakentaa suurempien kaupunkien esimerkin mukaan, niiden piirteitä jäljittelemällä.

Kaupungit eivät nimittäin ole eivätkä koskaan tule olemaan pelkästään tiiviitä ja korkeita, ovat megatrendit sitten mitä tahansa.

Suuret kaupungit ja kaikenlaiset muut asuinpaikat muodostavat keskenään verkoston, jonkinlaisen ekosysteemin, jossa jokainen elää yhtä aikaa yhdessä ja erikseen. Ekosysteemissä jokaisella on paras olla paikkansa.

Mitä Hämeenlinnassa siis pitäisi (ilmaisten parkkipaikkojen tarjoamisen lisäksi) tehdä? Täällä pitäisi keskustan tiivistämisen ja kaikenlaisten Potemkinin kulissien rakentamisen sijaan katsoa ensin vähän ympärille ja miettiä, mikä tämä kaupunki on, mitä meillä oikeasti on – ja sen jälkeen kehittää tätä paikkakuntaa sisältö edellä ja vahvalle pohjalle.

Hämeenlinna ei olekaan mikä tahansa Hyvinkään tapainen radanvarsikaupunki, kuten Biletti olettaa. Tämän näkee – vaikka vain ajaisi junalla kaupungin ohi – eikä edes Pööli peitä sitä! Avatkaa siis silmänne päättäjistö ja nähkää Hämeenlinna.

Saletti

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset