fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Kasveihin kohdistuva ilkivalta Kaurialassa jatkuu – Kuka on asialla?

Asialla kaksi- vai nelijalkainen? Ilkivaltaisesti katkaistuksi epäilty kasvi Kaurialassa. Kuvan ottamisen jälkeen kukkatuhot ovat jatkuneet.

Kahtena aiempana kesänä on varas vienyt kauniita kasvejamme kerrostalon pihasta. Siinä on mennyt sekä amppeleita että yksittäisiä ruukuista otettuja kasveja.

Kulunut kesä onkin ollut suuri ihmetys, kun varas ei ole käynyt ja kaikki kasvit ovat saaneet nauttia hyvästä hoidosta kasvaen täyteen kukoistukseensa.

Ehdimme juuri mainitakin perhepiirissä, miten ihmeellinen kesä on ollut, mutta ilo oli ennenaikainen. Lauantaina ja sunnuntain 3.–4.9. välisenä yönä joku ihminen tarvitsi mielensä iloksi sen, että katkoi kahden komean cannan kukka- ja lehtivarsia niin, että ne varret ja kukinnot kuolevat.

Lisäksi hän oli halunnut voimiaan koetella kiskomalla voimalla amppelia, josta ketjulukot rikkoutuivat ja osa lensi ties minne. Amppeli vain ei pudonnut, kun köynnös tukilankoineen piti sen roikkumassa kyljellään.

 

Taas viikonloppuna 10.–11. syyskuuta oli ilkivaltaa tehty. Kyllä tukka nousi pystyyn ja sydän kurkkuun, kun taas näimme, mitä kaikkea on tehty. Punainen canna on mysötty lyttyyn lähes täysin. Sehän katkottiin osittain jo aikaisemmin.

Nyt oli tuija nostettu ruukusta maahan ja toisen rapun penkistä perennojamme heitelty kulkureitille juurineen – meidän kasvejamme ja meidän hoitamiamme.

Ei tuollaiselle pahuudelle ole sanoja. Ei oma mieli taivu niin alas, että pystyisin kuvailemaan, miltä ilkeys tuntuu.

Emme ole ketään loukanneet emmekä mitään pahaa tehneet lähistön ihmisille tai ylipäätään kenellekään.

 

Olemme vain omin kustannuksin ja itsekkäästi nauttien puuhailleet harrastuksemme eli kasvien laittamisen parissa.

Aika moni on vuosien aikana kadultakin poikennut ihastelemaan kukkiamme.

Mutta jollekin tai joillekin ne vain ovat ”liikaa”. Komeat cannat ja amppeli intianminttuineen ja keijunkukkineen oli nyt ärsytyskynnyksen ylittänyt näky.

Paljon muitakin kukkia olisi ollut rikottavana, mutta komeimmat tottakai tarkkasilmäinen pahantekijä valitsi kohteikseen.

Pahansuopuus, vihamielisyys, kateus, henkinen tasapainottomuus – mikä on tekojen takana, sitä voimme vain arvailla. Todelta vain alkavat tuntua erään entisen asukkaan sanat, ettei tähän pihaan mitään kannata laittaa.

Toisaalta pihan toisessa osassa ei tapahdu ilkivaltaa, joten henkilökohtaiseltahan vihamielisyys vaikuttaa. Ei tarvitse olla huippunero tuon oivaltaakseen.

Tässäpä tietoa heille, jotka ehkä kyselevät aiemman kesän tapaan, mihin katosivat kukkaset tästä päädystä pihaa.

Aikansa kutakin, aikansa kaikella

Hämeenlinna

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset