Kaupunkiuutiset

Mielipide: Kaupungin toinen rimpelägate teatteriin?

Hämeenlinnan teatterissa on jo pitkään näytelty johtajuusongelmien pyörteissä. Kuva: Riku Hasari
Hämeenlinnan teatterissa on jo pitkään näytelty johtajuusongelmien pyörteissä. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan teatteri on sitten uudistanut rakenteita ja saanut kaksi uutta johtajaa, taiteellisen ja taloudellisen – nopeastipa kaikki kävi.

Viimeksi valittiin taiteelliseksi johtajaksi Kari-Pekka Toivonen, vaikka muitakin hakijoita oli lähes 30 ja kuulemma hyviä.

Silti piti valita juuri tasan se, joka on saanut moitteita Oulun kaupunginjohtajalta toimiessaan siellä teatterissa: ”Silloinen (Oulun) kaupunginjohtaja Matti Pennanen katsoi, että hankintoihin liittyvä menettelytapa ei ollut eettisesti hyväksyttävä eikä hyvän hallintotavan mukainen.” (Kaleva 10.12.2019).

Ulkoinen tilintarkastaja huomautti näistä ja koko asia yritettiin salata, mutta sanomalehti Kaleva selvitti salaamisasian oikeuden kautta eli tiedot julkisiksi.

Toivonen nimittäin hankki omissa ja vaimonsa (Merja Larivaara) nimissä olevalta osakeyhtiöltä palveluja 152 163 euron arvosta vuosina 2014–2016.

Myös Yle on raportoinut näistä (YLE 19.12.2019) ja muista Oulun teatterin ongelmista.

Ensinnäkin Oulussa näyttää kaupunginjohtaja olevan tehtäviensä tasalla, vaikka nyt ensi alkuun asia siis salattiinkin.

Siis mitään rikosta ei ole tapahtunut, mutta Oulussa johtaja arvostelee alaisensa etiikkaa ja toimintapoja – kuten julkiseen virkatoimintaan kuuluukin – tai pitäisi. Hankitaanko taas toinen rimpelägate, kun edellinenkin on vielä kesken?

Näköjään on suositus julkisen hallinnon rekrytoinnissa, että hakijalla on mainehaitta ja erityissuositus on se, että on yritteliäs ja pyörittää omaa firmaa omien tehtäviensä ohella – eihän siinä mitään riskiä ole eikä tule – eihän?

Rafael Hellsten

Hämeenlinna

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.9.2020