fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Koko kaupungin vitsaus saa vain jatkua? – Häirikkömopoilijat pörräävät myös keskustassa

Myös syyskuussa vuonna 2013 käytiin kaupungissa keskustelua häiritsevästä mopoilusta. Nämä Myllymäen Louhimopuiston tuolloin kuvatut kaverukset eivät ole enää varsinaisessa mopoiluiässä. Kuva: Juhani Salo
Myös syyskuussa vuonna 2013 käytiin kaupungissa keskustelua häiritsevästä mopoilusta. Nämä Myllymäen Louhimopuiston tuolloin kuvatut kaverukset eivät ole enää varsinaisessa mopoiluiässä. Kuva: Juhani Salo

Nimimerkki Joukko Käikälän asukkaita kirjoitti mielipidepalstalla (HKu 15.9.) häirikkömopoilijoista Käikälässä. Ihan samaa tapahtuu joka viikonloppuyö ja arkiöinäkin myös keskustan alueella ja olen lukenut samasta ilmiöstä kaikkialla Hämeenlinnassa.

Keskustan Kaivokadulla ja Paasikiventiellä sekä oletettavasti myös koko keskustan alueella alkaa täysin vastaava häiriköinti kuin Käikälän alueen asukkaat mielipiteessään toivat esille.

“Juhlat” näillä häiriköillä alkavat vasta puolenyön jälkeen todenteolla ja sitä voi jatkua aina aamuviiteen asti, jolla koko keskusta pidetään hereillä. Mukana on mopojen lisäksi myös moottoripyöriä, mönkijöitä ja autoja. Yhteistä kaikille on, että niistä lähtee mahdollisimman paljon ääntä ja vauhti reilusti ylinopeutta.

Kuin huuto avaruuteen

Olen valittanut asiasta suoraan Hämeen poliisille ja sain siihen kerran jopa vastauksen, jonka sävy kuitenkin oli sellainen, että vastuu kuuluu lähinnä kaupungille ja loppu ukaasia, ettei vastauksen sisällöstä saisi ulkopuolisille hiiskua rangaistuksen uhalla. Muut valitukset poliisin suuntaan ovat olleet kuin huuto avaruuteen.

Lähetin myös viime kesänä yhden viestin asiassa Liikenneturvaan ja pyysin, että he lähestyisivät asiassa poliisia ja Hämeenlinnan kaupunkia muun muassa nopeuksien alentamisella, liikenneympyröilä sekä töyssyillä näille kaduille häiriöajon ja nopeuksien vähentämiseksi.

Siihen sain asiallisen vastauksen ja lupasivat ainakin jotain asialle tehdä. Onhan tuo holtiton ajo ylinopeuksilla kaupunkialueella turvallisuusuhka myös ulkopuolisille näiden häiriköiden itsensä lisäksi.

Iskuja Hämeensaaresta

Näiden pörrääjien ja häirikköajajien kokoontumispaikka on Hämeensaaressa uimahallin ja pikaruokaravintoloiden ympäristö ja niiden parkkialueet. Sieltä he lähtevät säännöllisin välein pitkin yötä tekemään näitä “iskuja” kaupungille, millä pitävät koko kaupungin hereillä.

On todellakin hämmentävää huomata, ettei tämä koko kaupunkia kiusaava vitsaus, joka on saanut jatkua vuodesta toiseen, kiinnosta enempää poliisia eikä kaupunkia ja sen annetaan vaan jatkua. Pitääkö jotain todella vakavaa sattua ennen kuin nuo tahot heräävät tekemään asialle jotain.

Hannu Lindberg

keskustan asukas

Hämeenlinna

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset