Kaupunkiuutiset

Mielipide: Kokoomus haaveilee yhä toriparkista

Kirjoittajan mielestä kaupungin tulee huolehtia myös asuinalueiden viihtyisyydestä, jossa puistomaisuus on keskeinen tekijä. Kuva: Mikko Kiuru, arkisto

Pekka Arvion (kok.) vastaus (HKu 23.9.) aikaisempaan kolumniini (HKu 19.9.) antaa aiheen muutamaan kommenttiin, jotka paljastavat valtakoalition aikeet heti vaalien jälkeen, jos se saa säilyttää asemansa.

Hämeenlinnan laajan keskustan alueella infrastruktuuriltaan rakentamiseen käyttökelpoista ja kustannustehokasta aluetta on satoja hehtaareja torinympäristön ulkopuolella, joten kustannusten säästämisen vuoksi nykyisen ydinkeskustan tukkoon rakentaminen on perusteetonta.

Päinvastoin uusien asuntojen neliöhinnat muodostuvat sitä korkeammiksi mitä lähemmäksi toria tullaan.

Luonnontilaisten alueiden ottaminen rakentamiseen on tarpeetonta, mutta samaan aikaan kaupungin tulisi huolehtia uusien asuntoalueiden viihtyisyydestä. Puistomaisuus on yksi sen keskeisistä tekijöistä. Ydinkeskustan täydennysrakentaminen karsisi pihoilta ja katojen varsilta viimeisetkin puut.

Arvion kirjoituksesta käy vähintään rivien välistä ilmi, että ainakin kokoomuksessa toriparkkihaave elää. Tätä todistaa muun muassa väite, että toripaviljonki tai Reskan kehittäminen olisivat kiinteästi sidoksissa parkkiluolan rakentamiseen. Niinhän ei suinkaan ole. Täydennysrakentamisella haluttaisiin lisätä painetta toriparkin tavoitteluun.

Turisteille Hämeenlinnassa näkemisen arvoiset asiat ovat kaikkialla muualla kuin ydinkeskustassa.

Käsitys keskustassa käyskentelevistä turistilaumoista on tietysti kaunis unelma, mutta itse luottaisin edelleen Hämeenlinnan luonnon houkutusvoimaan. Siksi meillä mökkimatkailu porskuttaakin hyvin. Siihen rohkaisen panostamaan lisää.

Kun nykyistenkin hotelliemme käyttöasteet heiluvat jossakin 35–40 prosentin hujakoilla, mistä löytyy halu rakentaa uutta kapasiteettia?

Erityisen huolissani olen pyrkimyksistä tuhota ydinkeskustamme sen rauhallinen, terveellinen ja turvallinen luonne, jonka vuoksi nimenomaan kaupunkiimme monet ovat muuttaneet.

Äskettäin minuun otti yhteyden pariskunta, joka tiedusteli, arvelenko, että toriparkki lopulta jää tekemättä. Kun kerroin niin uskovani, he päättivät lähteä katsomaan muutamaa asuntoa. Pitäisikö pirauttaa, että jääkää sentään sinne Espooseen?

Teppo Turja

valtuutettu (ps.)

Hämeenlinna

 

Lue myös: Mielipide: Uudet asukkaat tuovat ostovoimaa keskustaan

Lue myös: Paikallista porinaa: Miksi muka keskustaa pitäisi tiivistää?

Uusin Kaupunkiuutiset

17.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

20.10.2020