fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Lapsille turvaa koulujen lähiliikenteessä

Perussuomalaisten mielestä Hämeenlinnan tulee olla edelläkävijä liikenneturvallisuudessa. Kuva: Markku Tanni, arkisto

Hämeenlinnan perussuomalaisten syyskokouksen mielestä Hämeenlinnan tulee Suomen ensimmäisenä Unicefin lapsiystävällisenä kuntana olla edelläkävijä liikenneturvallisuudessa.

Kaupungin tulee painottaa kaikkein suojaamattomimman liikenteen eli lasten turvaamista.

Niin nykyisellään pysyvien, peruskorjattavien kuin uusienkin koulujen lähiympäristöjen liikenneturvallisuutta on arvioitava uudelleen ja liikenneturvallisuuden parantamiseen on myös osoitettava riittävästi resursseja.

Perussuomalaiset ehdottaa, että Hämeenlinnan kaupunki laatii koko kaupungin kattavan, koulujen lähiympäristöjen liikenneturvallisuussuunnitelman sekä liikenneturvallisuuden parantamisen toteutussuunnitelman.

Nopeudet alemmaksi

Suunnitelmien laatiminen on aloitettava välittömästi ja laatimiseen on osoitettava riittävät ammattilaisresurssit.

Toteutussuunnitelmassa tulee keskittyä sellaisiin toimenpiteisiin ja investointeihin, joilla ajoneuvojen liikennenopeudet saadaan alenemaan ja kuljettajat noudattamaan nopeusrajoituksia.

Tehokkaita esimerkkejä näistä ovat töyssyt ja nopeusnäyttötaulut. Huomiota tulee kiinnittää myös tärkeiden liikennemerkkien näkyvyyteen.

Esimerkiksi suojateistä ja bussipysäkeistä kertovat liikennemerkit ovat paikoin jääneet pahasti pusikoiden peittoon ja suojatiemerkinnät kaduilla ovat kuluneita.

Kimmo Kautio

puheenjohtaja

Hämeenlinnan perussuomalaiset

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset