fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Mistä ne rahat tilillesi tulevat? – Keskustelu Kelasta jatkuu

Onko Kela tasapuolinen vai ei? Nimimerkki "Kela kyykyttää eläkeläisiä" vastaa "Köyhälle mummolle". Kuva: Tomi Vesaharju, arkisto

Nimimerkki Köyhä mummo (HKu 13.1.). Pidät vastauksessasi aikaisempaan kirjoitukseeni (HKu 9.1.) pieneläkeläistä katkerana, kun hän ei saa tilapäistä tukea silmälääkäriä ja laseja varten.

Sinäkin, kun olisit aloittanut työnteon 14-vuotiaana, saisit niin sanottuja omia rahoja vähän enemmän kuin mainitsemasi 560 euroa kuukaudessa.

Et kylläkään huomannut mainita niitä kaikkia tulonsiirtoja, mitä saat. Kun olet oikeasti eläkkeellä, niin huomaat kyllä, että Kela ei kohtele meitä yhdenvertaisesti.

Todennäköisesti tuosta summasta ei tarvitse maksaa minkäänlaista veroa, eikä mitään muitakaan maksuja. Kirjoitit asumisen kalleudesta Suomessa ja eläkeläisen rahankäytöstä.

Luuletko, että omistusasunnossa eläminen on ilmaista? Se eroaa vuokra-asumisesta vain siinä, että me maksamme kaiken itse, ei veronmaksajat. Seuraavan kerran, kun nostat Kelan tukia, niin uhraapa pieni ajatus sille, mistä ne rahat tilillesi tulevat.

Kela kyykyttää eläkeläisiä

Lue myös:

Mielipide: Olen köyhänäkin onnellinen – Kela kohtelee kaikkia yhdenvertaisesti

Mielipide: Voisiko pieneläkeläistä kohdella ihmisenä?

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset