Kaupunkiuutiset

Mielipide: Myllymäen koulu ei ole pieni eikä koulumatka ole turvallinen – Lakkautuksen vastustajien faktat uupuvat

Myllymäen koulu toimii useissa eri rakennuksissa. Tähän asti niissä ei ole todettu sisäilmaongelmia. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Myllymäen koulu toimii useissa eri rakennuksissa. Tähän asti niissä ei ole todettu sisäilmaongelmia. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Myllymäen koulun lakkauttaminen on aikaansaanut kansanliikkeen koulun säilyttämisen puolesta. Kuitenkin suuri osa perusteista, joissa koulun lakkauttamista vastustetaan, on vailla perusteita.

Myllymäen koulu ei ole kyläkoulu, eikä missään nimessä Hämeenlinnan mittakaavassa pieni koulu. Koulussa on yli 250 oppilasta.

Mikäli haluaa lapsensa pieneen kouluun, on suunnattava esimerkiksi Ortelaan, Luolajaan, Miemalaan, Renkoon tai Vuorentaan alueelle. Pieniä kouluja tässä kaupungissa kyllä riittää.

Myllymäen kouluun ei ole turvallista kulkea.

Myllymäen koulu toimii tälläkin hetkellä neljässä eri pisteessä tilanahtauden takia. Oppilaat työskentelevät epäviihtyisissä ja vanhanaikaisissa ahtaissa tiloissa.

Liikuntasali on postimerkin kokoinen, oppilaiden peseytymistilat aikansa eläneet, vessat samoin.

Millaiset lienevät henkilökunnan sosiaalitilat tuossa kompleksissa?

Ovatko tilat todellakin terveelliset ja ennen muuta turvalliset?

Koulun piha on omituinen ja lienee myös vaikea valvoa. Koulu ei vastoin uutisointia myöskään taida olla puhdas sisäilmaltaan, koska ainakin jotkut oppilaat kuulemma siellä oireilevat.

Lopuksi ihmettelen, mitä vikaa on Seminaarin koulussa? Siellä on hyvä henki, taitavat opettajat ja koulu on nykyvaatimusten mukainen uusittuine tiloineen.

Toki tietysti pitää tutkia viime aikoina käydyt keskustelut vuokrista Seminaarilla ja onko aiemmin tehdyt päätökset sellaisia, että tulevaisuudessa kaupungin on koulua järkevä vuokrata.

On hyvä tutkia asioita ennen kuin aletaan joukkovoimalla ajaa asiaa, josta kaikki faktat eivät ole selvillä, varsinkaan ne epämieluisat.

Korostan, että en ole minkään ratkaisun puolella tai vastaan, enkä missään nimessä Myllymäen lakkautusta vastaan. Haluan vain tuoda esille myös toisenlaisia faktoja, jotka olisi myös hyvä ottaa huomioon, kun päättäjät ratkaisujaan tekevät.

Tiedän, että kirjoitus poikii vihaisia kannanottoja Myllymäen puolesta ja niin sen pitääkin tehdä. Siksi kirjoitus nimimerkillä.

Toisenlainen näkökanta

Hämeenlinna

Mielipidekirjoittajan kirjoitusta muutettu 4.2.2020 klo 14.23. Jutusta on poistettu lause: Ahokatu on vailla jalkakäytäviä, kadut ovat kapeat ja pimeät. Koululaisten matkanteko on ennemminkin turvatonta.

Väite ei pidä paikkaansa, koska Ahokadulla on jalkakäytävä ja ajotiellä lukuisia hidasteita.

Lue lisää: Vaaleissa muistetaan, kuka äänesti koulun puolesta – Kansalaisliike Pro Myllymäki kerää adressilla ääniä Myllymäen säilyttämiseksi

Antti Pennanen: Mihin arvopohjaan koululaisten siirtäminen perustuu? – Myllymäen koulun keskustelutilaisuudessa ei säästelty kaupunginjohtoa

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset