fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Oikeutta kaupungin vajaalle 400 palstaviljelijälle – Ei vain uusia sääntöjä vaan myös tarpeiden huomioimista

Kirjoittajan mukaan kaupungin palstaviljelyyn tekemät muutokset ovat tehneet alueiden hoidosta todella vaikeata etenkin autottomille ja ikäihmisille. Kuva: Pekka Rautiainen

Palstaviljely ei ole laiskojen harrastus. Siihen ryhtynyt on todella kiinnostunut viljelystä ja rakastaa luontoa. Hyvinä vuosina saa jopa itselleen terveellistä ruokaa. Se ei ei myöskään ole halpa harrastus.

Pitempään viljelleet ovat vuosien mittaan uhranneet paljon rahaa kasveihin ja välineisiin.

Ajat muuttuvat. Nykyisin ei palstoilla ei ole juuri lainkaan ilkivaltaa, mutta uudisasukkaat, kauriit, ovat fiksusti huomanneet talvella ja keväällä, palstojen antimet.

On jouduttu laittamaan aitoja palstojen ympäri. Aidat eivät ole halpoja.

Hyväkuntoiset pyöräilevät palstalle, mutta huonokuntoiset autottomat käyttävät busseja.

Itselläni, eläkeläisellä, kuluu joka käynnillä 1,70 + 2,40 euroa bussimatkoihin. Sen maksan mielelläni mukavasta harrastuksesta.

Kukaan ei vastaa avunhuutoihin

Uudet palstaviljelijät vasta hankkivat palstalleen monivuotisia kasveja. Olisi kyllä reilua, jos ilmoitettaisiin, että viljelypalstojen vuokrasopimukset puretaan lähitulevaisuudessa uusien rakennuskaavojen johdosta.

Palsta-alueella ei ole vessoja. Hyväkuntoiset piipahtavat pikkutarpeilleen metsän puolelle. Me ikäihmiset, pitkämatkalaiset olemme keksineet omia ratkaisuja pulmaan…

Kukaan ei 4H:sta eikä kaupungilta vastaa näihin avunhuutoihin.

Palsta-alueelle tuodaan vain lisää sääntöjä ja esimerkiksi vaarallisiin paikkoihin (vesioja): ”käyttö omalla vastuulla”.

Olisi kyllä toivottavaa, että luovuutta käytettäisiin positiivisemmin, esimerkiksi nykyajan tarpeiden ja ikärakenteesta johtuvien asioiden hyväksymiseen alueilla.

Emme luovu toivosta ja uskomme hyvään tahtoon.

Palstaviljelijä 75v

Hämeenlinna

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset