fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Onnea vaan kaikille kovan pelin voittajille

Kirjoittajan mielestä nykynuoret voivat vain enää haaveilla edellisten sukupolvien kohtuuhintaisista omistusasunnoista. Kuva:Pixhill

Johan pomppasi verenpaine luettuani nimimerkin Kaikkea hyvää tulevaisuudelle näkemyksiä omista ja ikäluokkansa saavutuksista (Hku 20.11.).

Onnittelut käänteisen asuntolainan tuomasta turvasta talouteen. Kuulostaa mukavalta. Onnittelut myös vakitöistä, jotka teille tipahtivat kaikille halukkaille kuin manulle illallinen ja mahdollistivat nuorena omistusasuntoon kiinni pääsyn.

Inflaatio söi jo valmiiksi pienet asuntolainat niin, että joka raksajannulla oli varaa hankkia omakotitalo.

Nykypolvi maksaa ylisuuria vuokria ja vain unta näkee kohtuuhintaisista omistusasunnoista ja vakituisista kuukausituloista.

Työelämään kiinni päässeet polttavat itsensä loppuun, sillä työelämä on koventunut kaiken aikaa – pätkätöistä toiseen pomppiessa ei ole varaa väsyä, lounastaukoja tai työaikoja ei tunneta, illat vastaillaan sähköposteihin.

Ai mikä lapsivähennys? Se lähti verotuksesta 1990-luvun laman aikana, juuri silloin kun te saitte oman jälkipolvenne maailmalle. Nykypolvi kaipaa lapsien kautta saatavaa merkitystä elämälle ihan samoin kuin edellisetkin polvet, mutta pätkätyöelämä, verotus, ylikalliit asunnot ja epävarmuus tulevasta lyö tässä toiveessa märällä rätillä päin naamaa.

Ja sitten näistä eläkkeistä. Onnea vaan, kuusikymppisenä kivasti vielä hyvässä terveydentilassa on mukava alkaa keskittyä harrastuksiin.

Saavutetuista eduista ei tietenkään leikata, teidän etuutenne ovat kiveen hakattuja, leikkaukset koskevat aina nuorta polvea.

Eläketurvakeskuksen laskelmat osoittavat, että sotien jälkeen syntyneet ikäluokat saavat selvästi enemmän vastinetta eläkemaksuilleen kuin myöhemmin syntyneet. Ero on huomattava.

Eläkeikä nousee kaiken aikaa nuorempien polvien tavoittamattomiin, kukaan ikäiseni ei edes tunne lausetta “sitten eläkkeellä”.

Tämän kaiken keskellä nuori polvi kuitenkin jaksaa uskoa tulevaisuuteen, ja toivoo, että kaupunki kehittyy. Kohtuullinen toive, ja hienoa, että nuorissa elää usko ja toivo kaikesta huolimatta.

Lähes millä tahansa mittarilla suuret ikäluokat ovat olleet tässä kansantalouspelissä voittajia. Onnittelut siitä, mutta pidä tämä mielessä ennen kuin seuraavan kerran alat haukkua nuorta polvea. Motivaatio tähän peliin alkaa nimittäin olla aika vähissä.

Kyllä kiitos kaupunkikehitykselle

Hämeenlinna

Lue kirjoitus: Mielipide: Mummut ja papat ovat jo kortensa kantaneet

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset