fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Poliitikot elävät omassa kuplassaan

Keskustan pysäköintiä puitiin yleisötilaisuudessa Raatihuoneessa viime elokuussa. Kuva: Tomi Vesaharju

Pasi Honkasen kirjoitus oli hyvä ja tyhjentävä (HKu 11.3.).  Tämä kuntalaiskyselyksi muuttunut kansanäänestys oli sinänsä aivan tarpeeton, koska missään ei mainittu, että tulos sitoisi millään tavoin kaupunkimme valtuustoa tai hallitusta, kaupunginjohtajista nyt puhumattakaan.

Nämä kaksi asiaa yhdessä rapauttavat kansalaisten uskoa kansanvaltaiseen demokratiaan. Miksi kuntalaiskysely ylipäätään järjestettiin, mikäli sitä ei edes aiota noudattaa?

Valtuusto on aiemmin jo kertonut, että toriparkista ei tehdä tällä vaalikaudella päätöksiä, vaan ne siirtyvät seuraavalle vaalikaudelle. Tätä kyseistä asiaa on jo pompoteltu viimeiset 160 vuotta eri aikakausina, eikö nyt olisi viisainta tehdä se rakentamattajättämispäätös, kun kuntalaiskyselykin oli niin ylivoimaisen murskaava.

Pasi Honkanen kirjoitti: “Kansanvalta vaarantuu, jos poliittinen eliitti erkanee kansasta”. Ei jos, vaan kun. Niin on jo tapahtunut, niin maakunnissa kuin valtiollisessakin politiikassa

Poliitikot elävät jo niin oman kuplansa sisällä, etteivät edes näe sieltä, mitä yhteiskunnassa todellisuudessa tapahtuu. He kyselevät “asiantuntijoilta”, mitä kuntalaiset tarvitsevat tai kun heidän pitäisi tehdä päätöksiä, silloin käännytään konsulttifirman puoleen, maksetaan jokaisesta asiasta sievoinen summa rahaa.

Mikäli jokin menee pieleen, niin silloin joku päättäjistä esittelee julkisuudessa konsulttifirman laatimaa paperia ja syy vieritetään heidän niskoilleen.

Onko Hämeenlinnan kokoisella pikkukaupungilla oikeasti varaa tällaiseen toimintaan, samaan aikaan kun kaupungin budjetti paukkuu miinuksella?

Voisivatko kaupungin päättäjät kerrankin kuunnella kaupunkilaisia näinkin tärkeässä asiassa kuin toriparkki?

Me kaupunkilaisetkin joudumme nielemään ylpeytemme, kun toisinaan pakosta joudumme tukeutumaan kuka mihinkin sosiaaliseen palveluun taloudellisen ahdinkomme takia, johon useimmiten emme ole itse edes vaikuttaneet.

Laskeutukaa Hämeenlinnan kaupungin poliittisen eliitin kerma, edes kerrankin maan tasalle, niin silmänne avautuvat.

Matti J. Hakala

Hämeenlinna

Lue myös: Mielipide: Demokratian rapautuminen on tuhon tie

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset