fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Salomaankatu on vaarallinen

Sairiossa syntyy jatkuvasti vaaratilanteita, kun oikealta tulevia ei osata väistää, kirjoittaja muistuttaa. Kuva: AP Sarjanto

Sunnuntai-iltapäivänä sattui Salomaankadun ja Ilamonkadun risteyksessä kolari. Ilamonkatua ylöspäin ajaneen auton takaosaan törmäsi Salomaankatua alaspäin ajanut auto.

Kolarissa Ilamonkatua ajanut Audi pyörähti takaisin tulosuuntaan ja Salomaankatua ajaneen törmääjän auto taisi romuttua lunastuskuntoon.

Kolarin syynä oli ilmeisesti se, ettei kumpikaan kuskeista tuntenut tarvetta hidastaa risteykseen tullessaan ja valmistautua väistämään mahdollisia oikealta tulevia, vaan he ajoivat risteysten läpi kuin he olisivat etuajo-oikeutetulla kadulla.

Tuollainen asenne lisää onnettomuusriskiä, ja se on varsin yleinen Salomaankadulla liikkuvilla: kadulla ajetaan kuin se olisi etuajo-oikeutettu, vaikka kaikki kadun risteykset ovat tasa-arvoisia: kunkin pitäisi väistää oikealta tulevia.

Päivittäin näkee, kuinka autot ajavat risteysten läpi lainkaan hidastamatta.

Osa kuljettajista on todella typeriä ja välinpitämättömiä, ja poliisikin vain selvittää tilanteet jälkikäteen.

Tuollainen liikennekäyttäytyminen on tehnyt Salomaankadusta vaarallisen erityisesti alueen lapsille.

Sairionmäessä asuu runsaasti lapsiperheitä, ja usein näkee, kuinka lapset juoksevat tai laskettelevat mäkeä alas pyörillä ja potkulaudoilla kohden Sairion kenttää sen kummemmin pysähtelemättä.

Kun osa autoilijoista ei ymmärrä tai välitä ajotapansa riskistä poikkikatujen kulkijoille, kannattaa Sairionmäen vanhempien teroittaa lapsilleen, että Salomaankadun ja miksei Viertokadunkin risteykset ovat oikeasti vaarallisia.

Niissä kannattaa pysähtyä, vaikka olisi etuajo-oikeutettukin, sillä vastapuoli ei välttämättä ymmärrä liikennesääntöjä tai välitä niistä.

Salomaankatulainen

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset