fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Tilat tulevat vuosikymmenten tarpeisiin – Seurakunta vastaa Jarmo Eskelisen kolumniin

Nykyinen keskusseurakuntatalo Rauhankadun ja Birger Jaarlin kadun kulmassa valmistui vuonna 1961. Kuva: Esko Tuovinen, arkisto

Jarmo Eskelinen esitti kolumnissaan (HKu 2.2.) huolensa liittyen seurakunnan uusien toimitilojen valintaan. Kyseessä on iso päätös. Hyvä, että se kiinnostaa. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on hämeenlinnalaisia varten ja seurakunnan tilojen suunnittelu lähtee seurakuntalaisten tarpeista. Avoin keskustelu tilaratkaisusta auttaa kartoittamaan odotuksia ja toiveita.

Toimitilojen sijainnin kartoitus avattiin seurakunnan hallinnossa uudelleen viime joulukuussa. Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi tehtävään tilatyöryhmän, joka esittää suosituksensa yhteiselle kirkkovaltuustolle kuluvan vuoden loppuun mennessä, joten kiirettä riittää. Keskustelut eri tahojen kanssa on jo aloitettu.

Tällä hetkellä tutkinnan alla on puolenkymmentä kohdetta, joista valikoituu se, joka parhaiten vastaa seurakunnan tarpeisiin toiminnallisuuden, sijainnin, talouden sekä ekologisen näkökulman kannalta.

Tiloja ei etsitä vain tämän hetken tarpeisiin, vaan niiden tulee olla toimivia vielä usean vuosikymmenenkin päästä. Mitään vaihtoehtoa ei ennalta suljeta pois.

Olisihan merkillistä, jos näkemättä ja kuulematta tietäisimme jo etukäteen, mikä tila ei ole tutustumisen arvoinen tai uskoisimme tietävämme jo nyt jonkin suunnittelussa olevan hankkeen toteutuvan ja toisen jäävän kivijalkaan. Aika on meitä viisaampi näissä asioissa.

Ennustaja meiltä työryhmästämme puuttuu, sen sijaan meillä on rutkasti asiantuntemusta seurakunnan toiminnasta, hallinnosta, taloudesta ja rakentamisesta sekä sitoutumista toimimaan seurakuntayhteisön parhaaksi

Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvosto perusti tilatyöryhmän tueksi myös toisen, seurakunnan strategian kautta tilaa ja toimintaa tutkivan jaoston. Uskomme yhdessä löytävämme parhaan mahdollisen tilaratkaisun tuleville vuosille.

Tilatyöryhmä tulee ehdottamaan yhteiselle kirkkovaltuustolle vain sellaisia vaihtoehtoja, jotka ovat seurakunnan ja seurakuntalaisten etujen mukaisia. Työryhmän toimintaperiaatteista ja tavoitteista on avoimesti kerrottu seurakunnan toimielinten lisäksi hämeenlinnalaisille Hämeen Sanomissa joulukuussa 2020 (HäSa 18.12. ja 23.12.).

Työryhmä toivoo avoimen ja aktiivisen keskustelun seurakunnan tiloista ja seurakuntalaisten toiveista edelleen jatkuvan.

Riitta Hietanen

puheenjohtaja

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän tilatyöryhmä

Kimmo Reinikainen

kirkkoherra

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

tilatyöryhmän jäsen

Lue myös:

Kolumni: Seurakunnalla on rahaa ja sijoitussalkku kunnossa – Siksi päättäjät haluavat kirkon mukaan areena-hankkeeseen

 

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset