fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide Anni Puntila: Toivon Timo Kauniston paluuta asialinjalle

Kuka maksaa toriparkin, kyselee mielipidekirjoittaja. Arkistokuva,

Valtuutettu Timo Kaunisto (kesk.) purki tuntojaan Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten kolumnissaan (27.11.2019) kaupunginvaltuuston talousarviokokouksesta.

Kaunisto väitti kolumnissaan, että olisin talousarviovaltuustossa haukkunut vihervasemmiston ja keskustan valtuutetut ryöstämisestä. Tämä ei missään nimessä pidä paikkaansa.

Vastustin valtuustossa tuloveroprosentin nostoa. Käytin puheenvuoron asian käsittelykohdassa.

Ote puheestani:

“Me haluamme harjoittaa vastuullista talouspolitiikkaa, ja tämän vuoksi emme voi hyväksyä veronkorotuksia. Emme halua olla mukana vihreiden ja demareiden ryöstöpolitiikassa. Että aina kun ongelmia syntyy, niin ei muuta, kun mennään kuntalaisten kukkarolle. Se on muka tämmöinen loputon kassa, jossa aina käydään vippaamassa, kun säästötoimenpiteisiin ei kyetä.”

Puheenvuorossani en syyttänyt ketään ryöstämisestä tai haukkunut valtuustokollegoitani.

Kritisoin vihreiden ja demareiden harjoittamaa politiikkaa, missä vuosi toisensa jälkeen veronkorotukset nähdään jonkinlaisena ratkaisuna Hämeenlinnan ongelmiin.

Kaunisto väittää kirjoituksessaan myös, että me kokoomuslaiset, jotka vastustimme veronkorotuksia, olisimme toimineet oman valtuustoryhmämme selän takana.

Kauniston mukaan me veronkorotusten vastustajat “vedimme maton oman porukan hallituskompromissilta kertomatta siitä ensin omille, saati muille”.

Tämäkään ei pidä paikkaansa. Koko kokoomuksen valtuustoryhmä ryhmänjohtajaa sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajaa myöten olivat tietoisia veronkorotuksia vastustavasta esityksestä.

Timo Kaunisto on pitkän linjan poliitikko, jota arvostetaan läpi poliittisen kentän. Hän on hillitty, sivistynyt ja taitava esiintyjä, mutta nyt hänellä petti pelisilmä.

Kauniston kolumni on hyökkäävä, poikkeuksellisen huonotapainen ja aggressiivinen. Edes politiikassa ei törmää vastaaviin mielenpurkauksiin usein.

Toivon, että Kaunisto palaa asialinjalle ja jatkossa perustaa kirjoituksensa tosiasioille.

Anni Puntila

valtuutettu (kok.)

Hämeenlinna

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset