Kaupunkiuutiset

Mielipide: Toriparkki tarkasteluun menneen valossa

Kirjoittajan mielestä päättäjät ovat pitkään olleet kovakorvaisia kaupunkilaisten ajatuksille. Kuva toriparkkia vastustavasta mielenosoituksesta tammikuussa 2019. Kuva:. Pekka Rautiainen,arkisto

Toriparkkia ajetaan nyt kuumeisesti kaupunkiin käsittääkseni pääasiassa kokoomuspuolueen toimesta melko kyseenalaisinkin keinoin. Muita puolueita ja kaupunkilaisia yritetään käännyttää toriparkki-uskoon tarkoin hiotuin esityksin ja uuden uljaan keskustavision saattelemana.

Keskeisillä luottamusmiehillä ja viranhaltijoilla tuntuu olevan muitakin suuria visioita, kun taas esimerkiksi kouluhankkeissa on vitkuteltu jostain kumman syystä jo vuosikausia.

Tarkastellaanpa asioita hieman menneiden vuosien päätösten ja hankkeiden valossa.

Johtavat poliitikot ajoivat väkisin suurlukiota kaupunkiin lähes koko kaupungin vastustaessa hanketta. Varauksiin ja suunnitelmiin paloi rahaa lehtitietojen mukaan 0,5 miljoonaa, mutta kuinkas sitten kävikään – päättäjät peruivat suunnitelmansa ja suurlukiosta luovuttiin.

Uutta keskussairaalaakin suunniteltiin kaupunkilaisten sitkeästä vastustuksesta huolimatta radan varteen, kunnes päättäjien oli taas pakko todeta, että olisi pitänyt kuunnella kuntalaisia sittenkin tarkemmin.

Nyt uuden sairaalan suunnitelmat vaihtuvat sairaalan mäellä muutaman kuukauden välein.

Kun Tiiriön asfalttiaseman siirtoa alettiin suunnitella Siiriin, varsinkin itäisten kaupunginosien asukkaat vastustivat äänekkäästi siirtoa.

Moni muistaa vielä Innoparkin yhdeksän miljoonan tappiot, ja SCC suuruudenhullu hanke rasittaa oikeuslaitosten resursseja vielä vuosia.

Kymmenien miljoonien budjettivaje kertoo sekin osittain huolettomasta taloudenpidosta. Elinvoimahankkeita pitää olla, mutta mittakaava on nyt näissä Hämeenlinnan johtavilla päättäjillä täysin kateissa.

Kaupungin vajaakäytöllä toimivat parkkitalot eivät selviä taloudellisista velvoitteistaan, mutta parkkitaloja hamutaan jatkuvasti silti lisää.

Matkailumessuilla ei Hämeenlinna juuri näy, eikä kuulu, ja kantakaupungin leirintäaluekin on ajettu alas.

Hämeenlinnassa on tehty viime vuosina kymmeniä kuntalaisaloitteita, jotka kaatuvat nekin lähes säännön mukaan. Kaupunkilaisia kyllä kuunnellaan hymyssä suin, mutta minkäänlaista vaikutusta sillä ei näytä asioiden hoitoon olevan.

Luottamus päättäjiin on selkeästi laskussa, eikä erään johtavan virkamiehen rikostutkinta seminaarin koulun vuokrasopimukseen liittyen ainakaan luottamusta vahvista.

Nyt meidän toivotaan luottavan kuitenkin toriparkkia pulloon survoviin päättäjiimme.

Eino Virta

Hämeenlinna

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset