fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Voiko hautausmaan kastelupalveluun luottaa?

Omaisen haudalla vieraillut yllättyi, kun kukille ei ollut lainkaan annettu vettä. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen
Arkistokuva: Esko Tuovinen

Poikkesin Vuorentaan hautausmaalla omaisteni haudalla tarkistamassa, miten istuttamani kukat ovat lähteneet kasvuun.

Olen tilannut ja maksanut ihan hyvän hinnan seurakunnalle haudan kukkien kesäkastelusta. Siksi haudalla on kastelijoille seurakunnan itse siihen laittama sininen merkkiliuska.

Olen istuttanut kukat haudalle paremman kasvun varmistamiseksi, ns. upotusastiaan, mutta myös ihan astian viereen, kiven lähelle, istutuksille sallitulle alueelle.

Istutimme myös maahan nipun orvokkeja, joiden takana on myös pari kuunliljaa. Oletin orvokkien siellä kukkivan jo terhakkaasti.

Mutta kuinka ollakaan! En ollut uskoa silmiäni. Orvokeille eikä kuunliljoille ei ollut lainkaan annettu vettä. Orvokit olivat kuivuneet ja kuihtuneet ja laonneet pitkin maata.

Kyllä suututti! Ei niitä kesällä mikään muu tapa kuin kuivuus. Virkoaisivat vähälläkin kastelulla, mutta jos eivät saa lainkaan vettä, ne kuolevat.

Ainoastaan istutusastiaan istutetut kukat oli kasteltu.

 

Millaista väkeä seurakunnan kasteluhommissa mahtaa työskennellä ja millaiset kasteluohjeet heille on annettu?

Vaikka omaiset olisivatkin istuttaneet itse kasvit samanlaiseen istutusastiaan, kuten srk istuttaa kesäkukat, ja jos se merkkiliuska on vain siinä istutusastiassa, eihän se tarkoita, että vain ne kastellaan ja muut jätetään kastelematta. Olen maksanut koko haudan istutusten kastelusta.

Joten oletan, että voisin myös luottaa siihen, että kaikki haudalla olevat kasvit kastellaan, eikä vain osa niistä. Mutta tämän näyn jälkeen en tiedä, voinko enää luottaa tällaiseen kastelupalveluun.

Kysyn nyt, pitääkö haudan istutukset sittenkin kastella itse, vaikka olisi maksanut niiden kastelusta?

Palveluun pettynyt

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset