fbpx
Kaupunkiuutiset

Mies uskaltautuu kosmetologille

Miehet ovat oppineet aikaisempaa enemmän hakeutumaan kosmetologin pakeille, valistuneimmat ovat jopa uskaltautuneet käsihoitoon.

– Yleensä kerran kasvohoidon ottanut mies palaa takaisin ja oppii pitämään omatoimisestikin huolen kasvoistaan. Suurin kynnys on se ensimmäinen kerta. Miehiä kävijöistä on 7–10 prosenttia, mutta määrä on huomattavasti kasvanut esimerkiksi parinkymmenen vuoden takaisiin aikoihin verrattuna, hämeenlinnalainen SKY-kosmetologi Mia Edelman-Kokkonen Kauneuskeskus Pinjamista sanoo.

Miehen iho on vahvempi kuin naisen, mikä ei sinänsä vaikuta hoitamiseen.

– Iän myötä kasvot “vanhenevat” hieman eri tavoin miehellä ja naisella. Naisen iho saa ryppyjä, kun miehen iho saa erilaisia juonteita. Miehen hoitamattomassa ihossa juonteet ovat tyypillisesti syviä juonteita, mutta jo parin hoitokerran jälkeen juonteet muuttuvat pohjaltaan loivemmiksi ja matalammiksi, jolloin ihokin on silmin nähden paremmassa kunnossa, Edelman-Kokkonen kertoo.

Moni mies ei ole ottanut eläessään kasvohoitoa. Hoitamattomuus näkyy, mutta toisaalta tuloksetkin tulevat nopeasti näkyviin. Kasvojen hoidon kolme peruselementtiä ovat puhdistus, kosteutus ja kiinteytys.

– Iholle tyypillisiä ongelmia ovat epäpuhtaudet eli mustapäät, joilla on taipumus lisääntyä iän myötä.

Mustapää syntyy, kun talirauhasen tuottamaa talia jää ihohuokosiin. Tali hapettuu ja samalla huokoseen kertyy likaa ja aiheuttaa mustapään.

– Mustapäät poistetaan ihonpuhdistuksella hoitolassa. Samoin iholle tyypilliset luufinnit eli miliumit ovat hoidettavissa ihonpuhdistuksella hoitolassa.

Suomalaisen iholle tyypillistä on punakkuus eli mahdollinen couperosa.

– Punaiset läikät poskipäillä, tai iholla punaisina näkyvät laajentuneet verisuonet kertovat, ettei iho voi hyvin ja se on jäänyt kenties kokonaan vaille hoitoa ja suojaa.

Punakkuutta voi hoitaa kasvovoiteilla. Ihoa ei saa nuoren veroiseksi kasvovoiteilla, mutta pääasia on rauhoittaa punakkuutta ja saada kasvojen iholle tasapainoinen hyvä tila.

Kasvojen iholle käytetään kasvoille tarkoitettuja tuotteita.

– Vartalotuotteiden koostumus ei palvele kasvojen ihon tarpeita.

Edelman-Kokkonen kehottaa kosteuttamaan kasvot illoin aamuin, mutta eri voiteilla.

– Olennaista on käyttää nimenomaan kasvojen hoitoon tarkoitettuja hoitoaineita. Esimerkiksi vartalonpesuun tarkoitetuissa hoitoaineissa koostumus on erilainen, eivätkä ne sovi kasvojen ihon hoitoon mahdollisen liiallisen pesevyytensä takia.

Kasvojen iho tulisi puhdistaa, kosteuttaa ja suojata päivittäin.

– Kaksitoimiset vartalon pesuun tarkoitetut pesuaineet poistavat ihon omia suoja-aineita. Iho alkaa paljaana tuottaa liiallisesti omaa ihotalia, jolloin syntyy herkästi juuri mustapäitä. Kosteusvoide vaikuttaa siihen, ettei iho kuivu liikaa ja mustapäitäkään ei pääse syntymään.

Ihon paksuus ei korreloi sen herkkyyden kanssa.

– Herkkäihoisuuden sijasta puhutaan reagoivasta ihosta. Reagoiva iho ärtyy ulkoisista ärsykkeitä ja hoitamattomana se alkaa punoittaa. Liika puhdistus vedellä ei ole hyväksi. Saunomisen jälkeen ihon kosteutus tulee tehdä aina. Iholla pitää olla hieman rasvaa, koska se suojaa ihoa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset