Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Mikä ihmeen Metallica, milloin ja missä? – Miten suurtapahtuma näkyy Hämeenlinnan katukuvassa?

Kantolan tapahtumapuistokin kumisee tyhjyyttään vielä kaksi ja puoli viikkoa ennen Metallican keikkaa. Kuva: Otto Rantanen
Koronaviruksen takia peruttu tapahtuma siirtyy ensi kesälle. Kuva: Otto Rantanen

Muistele, oletko törmännyt mainoksiin Metallican heinäkuisesta keikasta. Onko koko kaupunki jo metallihypen vallassa? Kierros Hämeenlinnan keskustassa osoittaa, että ei.

Vaikka mainonta on nykypäivänä siirtynyt suureksi osaksi nettiin ja varsinkin sosiaaliseen mediaan, jossa saadaan sivuhistorian mukaista mainontaa, vanhat mainontatavat ovat edelleen voimissaan.

Hämeenlinnan keskustassa ei näy kahta ja puolta viikkoa ennen kesän suurinta tapahtumaa yhtäkään Metallica-julistetta, lentolehtistä tai edes tarraa. Edes pääkirjastossa, rautatie- tai linja-autoasemalla taikka Reskan ilmoitustaululla ei ole sanaakaan Hämeenlinnaan yhtäkkiä suuren ihmismassan keräävästä tapahtumasta. Lisäksi Kauppapaikka Tavastian ja kauppakeskus Goodmanin sähköiset mainostaulut kierrättävät kaikkia muita mahdollisia mainoksia paitsi Metallicasta kertovia.

Nähtäväksi jää, mainostetaanko keikkaa mitenkään muuten kuin internetin välityksellä. Jos ei, kaupunkiin tuleva saattaa olla täysin tietämätön suuren yhtyeen vierailusta suureen puistoon.

 

Otto Rantanen

Kirjoittaja on 16-vuotias kesätyöntekijä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

5.8.2020

Päivän Hämeen Sanomat

11.8.2020

Fingerpori

comic