Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Mika Juuselan monologiesitys vierailee Taidekasarmilla – Luvassa absurdia komediaa Gogolista ammentaen

Mika Juusela osallistuu Taidekasarmilla sunnuntaina nähtävällä esitykselllään myös monologikilpailuihin Oulussa. Kuva: Muu
Mika Juusela osallistuu Taidekasarmilla sunnuntaina nähtävällä esitykselllään myös monologikilpailuihin Oulussa.

Fyysisen teatterin erikoismiehen Mika Juuselan monologiesitys Viikset vierailee Hämeenlinnan Taideakasarmilla sunnuntaina.

Viikset on Nikolai Gogolin elämästä ja teoksista ammentava absurdi komedia. Esityksessä kuvitteellinen teatterinjohtaja Maxim Teljakov aloittaa esityksen, jonka lopusta ei ole tietoa.

Esitys on yhdistelmä perinteistä -, fyysistä – ja esineteatteria. Juusela taikoo yksinään Maximin seuraksi lavalle parhaimmillaan kuusi samanaikaista hahmoa. Maximin lisäksi lavaa hämmentävät, sensori, lääkäri, taidekriitikko ja jopa katsojat, jotka nousevat tarpeen tullen lavalle kertomaan mielipiteensä esityksestä.

Kirjallinen tyyli teatterin muotoon

Esityksen on ohjannut Mika Vuorentie, joka yhdessä Mika Juuselan kanssa vastaa myös käsikirjoituksesta. Monologi ammentaa laajasti Gogolin elämästä ja tuotannosta, mutta ei lainaa suoraan yhtään valmista kohtausta.

– Esityksen perusajatuksena on muuttaa Gogolin kirjallinen tyyli teatterilliseen muotoon. Gogol rakensi teoksensa usein yksinkertaisen juonen päälle. Teosten varsinainen erityislaatuisuus syntyi poikkeuksellisesta tyylistä ja kerronnan tavasta, jota leimaavat näennäisen realismin pukuun piilotettu irrationaalisuus, fantastisuus ja järjenvastaisesti yhteenliitettyjen asioden tuominen näennäiseen sopusointuun, tekijät kuvailevat.

Esityksen kesto on 1 tunti 10 minuuttia. Liput: 15/10 euroa (vain käteinen). Varaukset: hurjatuotanto@gmail.com tai p.044-3560036.

Viikset -monologiesitys Hämeenlinnan Taidekasarmin teatterisalissa. (Miehistönkatu 5) sunnuntaina 2.2. kello 15.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

23.9.2020