Kaupunkiuutiset Janakkala

Mikä on Suomen paras nettisaitti? – Soitinrakentaja Juha Ruokankaan sivusto nousi yllätysvoittajaksi

Ruokankaan sivuilta ladattavan työkalun avulla voi suunnitella oman kitaransa pienimpiä yksityiskohtia myöten. Kuva: Muu
Ruokankaan sivuilta ladattavan työkalun avulla voi suunnitella oman kitaransa pienimpiä yksityiskohtia myöten. Kuva: Muu

Maan parhaita nettisivustoja arvioivan Finnish Web Awards -kilpailun voittajaksi valittiin tänä vuonna JCO Digitalin ja Junnu Vuorelan suunnittelema Ruokangas.com, joka jätti taakseen monta isompaa brändiä ja nimekästä toimijaa.

Laadukkaat nettisivut eivät ole uusia asia Harvialan kartanolla majaansa pitävälle soitinrakentajalle, sillä vanhemmatkin versiot ovat niittäneet laakereita erilaisissa kilpailuissa.

– Tarinan kaari on aika pitkä, sillä olemme Junnu Vuorelan kanssa lukioaikaisia kavereita ja yhteistyömme juontaa sieltä asti. Jos minäkin olen jonkinlainen visionääri, niin Junnu on osannut aina ennustaa, mihin verkko on matkalla, Juha Ruokangas kertoo.

Henkilökohtaisesti

Viimeisimmässä sivujen uudistuksessa haluttiin päästä aivan uudella tavalla ihmisten iholle. Valtava määrä sisältöjä ja artikkeleita heitettiin menemään.

Uusilla sivuilla kaikki tekstit ovat Ruokankaan kirjoittamia ja ensimmäisessä persoonassa.

– Sillä tavoin päästään pois markkinointitoimistoilta tilattujen sloganien vaikutelmasta, Ruokangas tuumaa.

Keskeisenä tavoitteena oli, että sivujen laatu korostaisi soitinten korkealuokkaisuutta.

– Kuvat ovat parasta mahdollista laatua ja grafiikatkin näyttävät valokuvantarkan ihanilta.

Mullistava työkalu

Palkintoraadin mukaan ruokangas.com -sivujen kitarat ovat melkein käsin kosketeltavia.

– Sivusto välittää koskettavasti tekijöidensä intohimon ja rakkauden ammattiinsa. Tarina alkaa Suomen metsistä päätyen kansainvälisesti haluttuihin huippukitaroihin. Tunnelmallinen toteutus ja kiinnostava aihe nivoutuvat upeaksi kokonaisuudeksi, tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki sanoo palkintotiedotteessa.

Sivujen erikoisuus on innovatiivinen rakennustyökalu, joka mahdollistaa soitinten räätälöinnin. Tietokoneelle tai tabletille asennettavan sovelluksen avulla voi jokainen suunnitella unelmiensa kitaran pienimpiä yksityiskohtia myöten.

– Meidän Guitar Creator -sovelluksemme on aivan mullistava, eikä vastaavaa ole muilla, ei isoilla eikä pienillä valmistajilla. Jonkinlaisia konfiguraattoreita olen kyllä nähnyt, mutta ne ovat olleet ihan Kiviset ja Soraset -tasoa, Ruokangas toteaa.

Jokainen varastossa odottava loimukoivuinen kansipuukin on kuvattu, joten jopa puiden syyt näyttävät valmiissa kitarassa samalta kuin nettimallinnuksessa.

Someakin tärkeämpää

Ruokangas Guitars muutti vuonna 2011 Hyvinkäältä Janakkalaan. Toimitilat ovat Harvialan kartanon noin satavuotiaassa autotallirakennuksessa.

Pajassa riittää töitä, sillä tilauksia on parhaimmillaan jonossa vuodeksi eteenpäin.

Kun kitaroista 75 prosenttia myydään ulkomaille, nettisivut ovat arvossaan.

– Aika monissa pienissä yrityksissä satsataan enemmän sosiaalisiin medioihin, mutta minä olen ajatellut vähän vastakarvaan, Ruokangas pohtii.

– Me olemme satsanneet paljon YouTubeen, jossa videoillamme on toista miljoonaa katselukertaa. Siinä vaiheessa kun ihminen tulee verkkosivuille, ostopäätös on ehkä jo tunnetasolla tehty. Silloin sivuilta pitää löytyä syvästi tietoa.

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020