Kaupunkiuutiset

Mikko Hansson ei enää ole mukana perustamansa rockjuhlan järjestelyissä

Jämsästä ja Tampereelta käsin toimiva N.C.D. Productions osti viime vuonna Wanaja Festivalin ja palkkasi tapahtuman perustajan Mikko Hanssonin festivaalin vakituiseksi vetäjäksi. Kesän hyvin sujuneen festivaalin jälkeen tapahtui kuitenkin jotain, mikä teki lopun yhteistyöstä.

– Ryhdyin tuttuun tapaani heti festivaalin päätyttyä seuraavan vuoden järjestelyihin. Uusi omistaja oli kuitenkin selvästi tehnyt jo toisenlaisen suunnitelman koska yhteydenottoihini ei vastattu, Hansson kertoo lähettämässään tiedotteessa.

–  Wanaja Festivalin kotisivuilta luin, etten enää toimi tapahtuman organisaatiossa. Samoin kuulin toisen työn alla olevan festivaalin, Riihimäki Rockin, tilanteesta yhteistyökumppanilta, että sitä ei järjestettäisi lainkaan.

N.C.D. Productionsin nokkamiehen Hannu Haljalan mukaan yhteistyön päättymisen syynä on Hanssonin oma valinta.

– Hansson on ilmoittanut julkisesti toimivansa Loud´n Liven promoottorina kesän 2017 tapahtumissa, joista yksi on Tall Ship Races Turussa, Haljala sanoo.

– Kaksi kilpailevaa tuotantoyhtiötä ei voi palkata samaa henkilöä johtamaan festivaalia ja Hansson valitsi Loud´n Liven työnantajakseen. Kiitämme Hanssonia ansiokkaasta toiminnasta Wanaja Festivalin hyväksi.

Wanaja Festival syntyi vuonna 2003 Hanssonin, Arde Jokisen ja alkuvaiheessa mukana olleen Tuomas Mäkisen aivoriihessä.

– Ämyä oli ehditty tehdä ja nähtiin, että Hämeenlinnassa olisi tilausta oikealle, valtakunnalliselle festivaalille, Hansson muistelee.

– 2004 lähdettiin ekan kerran liikkeelle suurella jännityksellä ja valtavalla riskillä. Homma lähti heti hienosti kulkemaan, pääesiintyjinä olivat Apulanta sekä Tehosekoitin ja molempina päivinä paikalle tuli rapiat 3 000 päätä.

Festivaalin kuumin kesä oli vuonna 2013, kun Linnanpuiston lavalle nousivat Manic Street Preachers, Darkness ja Therapy.

– Kahden päivän saldo oli yli 15 000 ihmistä, mikä on aivan valtava juttu tuollaisessa paikassa. Kent vuonna 2010 oli myös kova satsaus.

Hansson jatkaa edelleen työskentelyä tapahtumatuotantojen ja klubikeikkojen parissa. Wanajaa hän kuitenkin sanoo omaksi lapsekseen, josta erkaneminen tuntuu pahalta.

– Nyt hetken asiaa sulateltuani olen toisaalta helpottunut yhteistyön päättymisestä , koska uuden tahon tyyliin kuuluu ennen kaikkea rahastus eli halvalla tehty, kalliilla myyty -tyyli sekä panostaminen ainoastaan kaupallisesti menestyneisiin artisteihin.

– Toisaalta olen harmistunut tyhjästä kehittämäni ja kasvattamani tapahtuman ajautumisesta ulkopuolisen hallintaan, mutta tällaista bisnes välillä on.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset