Kaupunkiuutiset

Mikko Kurjelta uusi runokokoelma

Hämeenlinnalainen runoilija Mikko Kurki on julkaissut kolmannen runokokoelmansa, joka kantaa nimeä Tyhjä takki, märkä pää. Vähän yli 60-sivuinen omakustanne pitää sisällään intensiteetiltään voimakkaita tekstejä, joissa kirjoittaja pohti elämäänsä ja itsensä kaltaisten ihmisten asemaa yhä hullummaksi muuttuvassa yhteiskunnassa.

– Runous on minulle yksi tapa ilmaista itseäni kitaransoiton ja muiden taidelajien ohessa, Kurki kertoo.

– Syrjäytyminen on vahva teema runoissani. Pohdiskelen olemassaolon ihmeellisyyksiä, syitä ja seurauksia.

Kokoelman teksteissä on ajoittain rankkaakin kielenkäyttöä ja suorasukaista seksuaalisanastoa.

– En ole vihainen ihminen, kirjoittaja vakuuttaa.

– Haluan tuoda elämän raadollisen puolen selkeästi esiin ja pysäyttää ihmiset miettimään, voivatko asiat todellisuudessa olla näin.

Kirjan yössä

Kurjen aikaisemmat kokoelmat ovat Oudot linnut vuodelta 2012 ja viime vuonna ilmestynyt In absentia. Teoksia on myynnissä Hämeenlinnan Kirja & Ideassa sekä nettikaupoissa. Runoilija on lukenut tekstejään vasta muutamissa tilaisuuksissa.

– Olen ollut vähän laiska tuomaan runojani esille ja esiintymisjännitys on siihen varmaan suurin syyllinen, hän tunnustaa.

– Ehkä se ajan myötä helpottaa. Luen taas runoja Kirjan yö -tapahtumassa Verkatehtaalla perjantaina.

Kynämies kertoo pitävänsä runoilua myös eräänlaisena harjoitteluna, sillä hän haaveilee proosan kirjoittamisesta. Kokoelmista saatu palaute on vaihtelevaa.

– Olen saanut sekä murskaavaa että positiivista palautetta. Arvostelijat haukkuvat itsenä vihaajaksi ja moittivat aiheita tai muotoseikkoja. Kiitosta olen saanut omaperäisyydestä ja suomenkielen käytöstä. Jälkimmäiseen en osaa sanoa juuta enkä jaata, sillä koulussa minulla oli äidinkielessä kuutonen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset