fbpx
Kaupunkiuutiset

Mikkoloiden pihassa kukkii läpi kesän

Ehdittekö te lainkaan nukkua? Koska te ehditte syödä? Nämä kysymykset tulevat ääneen lausutuiksi tai ainakin mielessä viivähtäneiksi, kun vieras astuu Sirpa ja Juhani Mikkolan pihaan Hattulassa.

– Laskin joskus vuosia sitten, että tontilla on 1800 istutettua puuta tai kasvia. Sen jälkeen niitä on istutettu ainakin parisataa lisää. Puulajeja on 250. Luvuissa eivät ole mukana luonnonvaraiset puut tai kasvit, sanoo Sirpa Mikkola. Syöminen ja nukkuminen eivät ole ainakaan keväällä ja alkukesästä arjen pääasioita.

– Mies on eläkkeellä ja minä teen kesäisin vähemmän keikkahommaa. Puutarhaan on mukavampi herätä kuin töihin menoon.

Alun perin runsaan kahden hehtaarin tontti oli lähinnä peltoa.

– Kun ostimme pientilan, pellot ulottuivat miltei seinustoille saakka. Aloimme istuttaa puita tuulen suojaksi. Vähitellen lisäsimme kukkapenkkejä ja tässä sitä nyt ollaan. Alkuperäisenä suunnitelmana ei ollut alkaa rakentaa puutarhaa, se vain syntyi vähitellen.

Mikkoloiden pihassa on kolme pientä lampea, useita portteja ja pieniä siltoja. Kasvihuoneessa ja kukkalaatikoissa kasvaa muun muassa yrttejä.

Kesäkuun viimeisenä sunnuntaina järjestetyssä Avoimessa puutarhapäivässä Mikkoloiden pihassa kävi noin 350 vierasta.

– Kesä oli pari viikkoa myöhässä. Normaalina kesänä esimerkiksi iirikset olisivat olleet kukassa. Pihassa kukkii koko kesän ja syksyn aina ensipakkasiin saakka.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset