fbpx
Kaupunkiuutiset

Miksi miehet sahaavat puut ja jättävät raskaimman homman naisille? – Enää eivät tissit jää puiden väliin, koska hoidan tästä lähtien moottorihommat

Sana Mustonen Kirjoittaja on Rengon maaseudulla asuva iskelmäsanoittaja.

Nyt minä tein sen! Ylitin miltei kauhunomaisen pelkoni ja ajoin moottorisahaa! Kyllästyin äijien ikiaikaiseen valitusvirteen siitä, kuinka he joutuvat tuulessa ja tuiskussa hoitamaan polttopuut.

Joka ikisessä suhteessa, jossa olen ollut, ovat miehet marttyyreinä sahanneet puita ja naisväki on valjastettu kantamaan ne puut, liiteriin ja sisään. Eli hoitamaan sen raskaimman homman!

Esimerkiksi Porin suunnalla on eräs liiteri täynnä iskelmätaiteilija Mustosen heiveröisin kätösin kantamia polttopuita.

Ja minulla kun näihin miestenhommiin ryhtymisiin liittyy aina se näytön paikka, niin ne kantokuormat ovat olleet saatanallisia. Ei sieltä puukuorman takaa ole eteensä nähnyt ja useampaan kertaan on ollut tissikin välissä. Ei tämmöisillä imetetyillä lätysköillä nimittäin lainkaan heti tunne, että tissi on välissä, ennen kuin tulee pinonneeksi niitä klapeja enemmän ja siinä vaiheessa on jo liian myöhistä.

Joululahjatoive valmiina

Mutta takaisin moottorisahaan.

Viime viikonloppuna minä siis vaadin saada kokeilla moottorisahaa. Kädet vavisten pitelin sitä murun käynnistämää, lähinnä kauhuelokuvista tuttua helvetinkonetta ja sydän pamppaillen laskin terän koivun pintaan ja… sehän pureutui siihen upeasti, surrrr!! Uuu mama! Mitä ne äijät valittaa??

Niin kivaa hommaa, sur rur rur vaan. Siitä innostuneena leikkasin muutaman koivunrungon siinä ihan suitsait sukkelaan pölleiksi.

Sitten sain käynnistysopetusta ja tiedän nyt myös, miten se vehje sammutetaan ja minne tulee bensaa ja minne teräöljyä.

Käynnistäminen oli ensin vielä hankalampaa kuin ruohonleikkurin. Kiskoppa itse vasemmalla kädellä ilmassa hemmetin luja nykäisy, kun et vasenta kättä käytä edes nenän kaivuuseen.

Kahtena päivänä sain sahata useita koivuja palasiksi. Myöskin opettelin tekemään puuhun kaatoloven, joista toinen meni hyvin ja toinen kiepsautti rungon väärään suuntaan, mutta säästyimme haaverilta.

Nyt toivon joululahjaksi moottorisahaa, saa olla käytettykin, ja pian Renko on yhtä autiomaata vaan.

Kaksi ohjainta

Moottoriurheilu on alkanut siis kiinnostaa ihan vasta näin keski-ikäisenä.

Ennen moottorisahakiinnostusta olen muutaman viikon ajan ollut kiinnostunut moottorisängystä ja sen ominaisuuksista. Sellainen nimittäin tuli taloon.

Vanhasta sängystä noustessani en saanut suoristettua rankaani ja olo oli aina kuin kepillä hakatulla. Lisäksi heräsin monta kertaa yössä, vaihtamaan huonoa asentoani.

Muru sitten keksi tämän uuden sängyn, jota voi kaukosäätimillä ohjata vaakasuorasta ihan kouruun asti!

Kummallakin on tietysti oma ohjaimensa, muutenhan olisin jo tehnyt muutaman jekun.

Kainalossa pötköttäminen tässä uudessa sängyssä on kuitenkin haastavampaa, kuin vanhassa. Täytyy aina laskeutua murun tasolle, että se onnistuu.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset