fbpx
Kaupunkiuutiset

Miksi parjaamme itseämme suotta? Listasin viisi asiaa, joista hämeenlinnalaiset saisivat olla ylpeitä

20 vuotta sitten Itä-Suomesta Hämeenlinnan seudulle muuttanut Riikka Happonen teki listan nykyisen kotiseutunsa hyvistä puolista.
Riikka Happonen Kuva: Toni Rasinkangas / HäSa
Riikka Happonen Kuva: Toni Rasinkangas / HäSa

Juttelin äskettäin muutaman Hämeenlinnan seudulle vastikään muuttaneen kanssa. Keskustelut saivat minut mietteliääksi.

Huomasin hämäläistyneeni jo sen verran, että toisten hehkuttaessa uuden kotipaikkakuntansa ihanuutta minun oli pakko panna väliin muutama happamampi kommentti. Minun, joka näen asioissa mieluiten ne hyvät puolet!

Korjatakseni kurssia päätin listata viisi positiivista asiaa, jotka erottavat Hämeenlinnan seudun monista muista. Tässä ne ovat:

1. Hyvä asiakaspalvelu

Siitä on 20 vuotta, kun muutin Itä-Suomesta Hämeenlinnaan. Huomasin heti, että täkäläiset myyjät ovat huomattavasti kohteliaampia kuin vieraanvaraisiksi kehutut savokarjalaiset.

Täällä asiakasta palvellaan ystävällisesti ja osaavasti, mutta sopivan etäisyyden päästä, tunkematta liikaa iholle ja utelematta henkilökohtaisuuksia.

2. Hitaus

Hämäläisten paljon parjattu ominaisuus on myös hyve.

Kun päätöksissä ei hötkyillä, niistä tulee mietitympiä ja lopputuloksesta kenties parempi. Ihan jokaiseen trendiin ei ole pakko lähteä mukaan. Täällä tolkku on yhä kunniassaan.

3. Historia

Kenties edellisestä kohdasta johtuen sitä on täällä paljon jäljellä. Kun asioilla ja ihmisillä on pitkät juuret, niitä osataan myös arvostaa.

4. Rehellisyys

Jos hämeenlinnalaiselta kysyy mielipidettä, hän kyllä kertoo sen aikansa kursailtuaan. Ja mikä ihaninta, vastuu vastauksen ymmärtämisestä ei jää kuulijalle.

Toisaalta rehdit hämäläiset eivät toitota näkemyksiään myöskään liian suoraan. Jos et halua kuulla totuutta, he osaavat olla myös hiljaa.

5. Sijainti

Mistä muualta Suomessa pääsisi yhtä helposti, noin tunnissa, kaikkien Etelä-Suomen isojen kaupunkien huvituksiin? No, ehkä jonnekin Turkuun menee pikkuisen pidempään, mutta mistäpä sinne ei menisi…

Ja vaikka täältä pääsee helposti pois, ei sitä tarvitse tehdä. Nähtävää ja koettavaa riittää kosolti täälläkin. Tie on yhtä lyhyt myös muualta tänne meille!

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset