Kaupunkiuutiset

Miksi tähdestä tuli holtiton?

Whitney

Ohjaus Kevin Macdonald

 

Dokumenttielokuva Whitney kertoo erään maailman menestyneimmän ja lahjakkaimman laulajan Whitney Houstonin (1963–2012) elämästä. Whitney oli The Voice, upea kuorotyttö, joka valloitti valkokankaan ja esiintymislavat. Kuitenkin huikean nousun jälkeen tuli huumeinen syöksykierre ja traaginen kuolema.

Skotlantilaisen Kevin Macdonaldin ohjaama Whitney etenee kronologisesti. Taltiointeja lomittavat haastattelut, joissa äänessä ovat sukulaiset, ystävät ja työtoverit. Katsoja voi tehdä tulkintansa, etenkin entisen aviomiehen Bobby Brownin kommenteista. Valitettavasti kaikista tärkein henkilö, Whitneyn paras ystävä Robin Crawford, ei dokumentissa kuitenkaan puhu.

Dokumentti ei anna hyvää kuvaa Whitneyn suvusta. Lopussa on yllätys, jolla selitetään hänen itsetuhoinen elämänsä. Dokumentti muistuttaa Amy Winehousesta tehtyä dokumenttia Amy (2015), mutta Whitneystä jää kuitenkin puuttumaan Amyn inhimillisyys ja syvyys. Kameralle puhuvia päitä on liikaa, katsoja olisi kaivannut enemmän arkistomateriaalia, enemmän Whitneyä, sillä vanhoja haastatteluja ja musiikkia on mukana yllättävän vähän.

 

* * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset