fbpx
Kaupunkiuutiset

Militaria teki ennätyksen

Museo Militarian syyskausi käynnistyy lokakuun alussa.

Linnankasarmilla olevassa Museo Militariassa vieraili vuoden 2017 aikana 23 306 henkilöä (vuonna 2016 19 816 henkilöä ja vuonna 2015 21 386). Museoovieraiden kokonaiskävijämäärä kasvoi edellisvuodesta prosenttia. Lukuun on laskettu näyttely- ja tapahtumakävijöiden lisäksi kokous- ja juhlatiloja käyttäneet vieraat. Lukuun eivät sisälly tieto- ja kokoelmapalveluiden käyttäjät eivätkä ravintolan asiakkaat.

Näyttelyissä ja tapahtumissa kävijöiden määrä oli 19 239 henkilöä (vuonna 2016 16 026 henkilöä ja vuonna 2015 18 813 ). Kasvua edellisvuoteen oli 20 prosenttia. Myös näyttely- ja tapahtumakävijöiden määrä ylsi ennätyslukemiin, kun lukua verrataan aiemman huippuvuoden 2015 tarkistettuihin tilastoihin.

Alkanut vuosi on niin ikään avattu Museo Militariassa vauhdikkaasti. Vuodenvaihteessa tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun kolme aselajimuseota yhdistänyt Museo Militaria aloitti toimintansa.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla 5-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyille erikoisopastuksille osallistui ja näyttelyissä vieraili yli 380 museokävijää. Hyvän vireen odotetaan vuonna 2018 jatkuvan runsaan tapahtumatarjonnan ja uusien näyttelysisältöjen ansiosta.

Museon laaja, keskiajalta nykyaikaan etenevä perusnäyttely on rakennettu vanhan kasarmirakennuksen kolmeen kerrokseen. Suomen tykistö-, pioneeri ja viestiaselajien lisäksi mukana ovat esimerkiksi Suojeluskunta- sekä Lotta Svärd -järjestöjen sekä Sotilaskotijärjestön vaiheet.

Militarian ulkonäyttelyalueella on esillä kymmeniä tykkejä ja pioneerien raskasta kalustoa. Museon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään monipuolisesti sotahistoriaan ja maanpuolustukseen liittyviä näköaloja myös museon kolmen aselajin ulkopuolelta. Museo Militaria on esteetön museo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset