fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Elokuvaviikko palauttaa mieliin sodan menetykset ja muistot

Museo Militarian elokuvaviikolla nähdään muun muassa Klaus Härön elokuva Kuva: Marja-Leena Hukkanen
Museo Militarian elokuvaviikolla nähdään muun muassa Klaus Härön elokuva Kuva: Marja-Leena Hukkanen

Talvisodan syttymisestä tulee marraskuun lopussa kuluneeksi 80 vuotta. Museo Militaria ja Kino Tavast ry järjestävät 18.–24.11. Menetys ja muisto -elokuvaviikon Kaatuneiden muistosäätiön tuella.

Museo Militarian elokuvaviikko tarjoaa yleisölle elokuvaesityksiä, keskusteluja sekä asiantuntija- ja taitelijavieraita. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Vieraina taiteilijoita

Menetys ja muisto -elokuvaviikko keskittyy sotien seurauksiin ja sodasta toipumiseen. Kotimaisista ja kansainvälisistä fiktioista ja dokumenteista muodostuu kokonaisuus, jonka kautta sodan menetykset ja muistot siivilöityvät niillekin, joiden lähipiirissä ei enää ole sodasta kertojia.

Näytöksiä täydentävät luennot ja taiteilijavierailut. Luennoitsijoina ovat elokuva- ja televisiotutkimuksen dosentti, VTT Jari Sedergren, joka puhuu maanantaina 18.11. sodasta toipumisen teemasta kotimaisissa elokuvissa, sekä tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnolla palkittu dosentti, FT Ville Kivimäki, joka luennoi torstaina 21.11. otsikolla ”Sankariuhri ja kansakunta – Suomalaiset sotakuolemat 1939–1945”.

Viikonlopun elokuvanäytösten yhteydessä taiteilijavieraiksi saapuvat näyttelijät Eila-Kaarina Pethman (os. Roine) ja Markku Söderström, kuvaaja Jarkko T. Laine sekä ohjaaja Sakari Kirjavainen.

Paikan voi varata

Elokuvaviikon tapahtumat järjestetään Museo Militariassa. Elokuvanäytöksiin mahtuu noin 50 henkilöä. Näytöksiin ja luennoille ei tarvitse ilmoittautua, mutta paikan voi varata ennakkoon Museo Militarian asiakaspalvelusta: asiakaspalvelu@museomilitaria.fi, gsm 040 450 7479.

Elokuvaviikon osallistujilla on mahdollisuus tutustua ohjelman pohjana olevaan Menetys ja muisto -näyttelyyn museon aukioloaikoina ti–su klo 11–17 sekä ennen arki-iltojen näytöksiä klo 17–18.

Lisätietoa tapahtumasta ja esitettävistä elokuvista löytyy sivustoilta kinotavast.net sekä www.museomilitaria.fi.

Menetys ja muisto -elokuvaviikko Museo Militariassa (Vanhankaupunginkatu 19, Hämeenlinna) 18.–24.11.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset