Kaupunkiuutiset

Miljoonarahoitus HAMKille opettajankoulutukseen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt Hämeen ammattikorkeakoululle 1,2 miljoonaa euroa Oppijan oikeus – opettajan taito -hankkeeseen. Hankkeessa on mukana useita yliopistoja ja ammattikorkeakouluja.

Hankkeen näkökulmana on erityisesti opiskelijan oikeus saada erityistä tukea ja ohjausta. Hanke tukee ammatillisen koulutuksen reformin ja lukiouudistuksen toimeenpanoa. Hankkeessa kehitetään opettajankoulutuksen opetussuunnitelmia, yhteistä opintotarjontaa, monialaista ohjausta ja arviointiosaamista. Lisäksi vahvistetaan uudenlaisten oppilaitoskumppanuuksien rakentamista ja kansainvälisyys- ja työelämätaitoja.

 

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen laaja yhteinen hanke sijoittuu sisällöllisesti tärkeälle ja ajankohtaiselle alueelle. Se pyrkii vahvistamaan opintojen ohjauksen ja erityisopetuksen osaamista toisen asteen koulutuksen kehittämistä painottaen.

– On erinomaista, että HAMK:lla on vetovastuu näin merkittävästä opettajankoulutuksen kehittämishankkeesta. Hanke on erinomainen osoitus hämäläisesti opettajankoulutusosaamisesta. Se on tärkeä osa koko opettajankoulutuksen kehittämisohjelmaa. Hanke huomio myös erinomaisesti oppilaitos- ja työelämäkumppanuudet ja muun laajan sidosryhmäyhteistyön, sanoo Sanni Grahn-Laasonen.

Opetusministeriö myöntää opettajankoulutuksen kehittämiseen kaikkiaan 12,7 miljoonaa euroa. Rahoitettavat 25 kehittämishanketta ovat osa opettajankoulutuksen kehittämisohjelmaa.

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset