fbpx
Kaupunkiuutiset

Minna-Maarit Lahti satsaa uuteen alkuun uusissa tiloissa – Samalla kadulla nyt kolme joogasalia: yrittäjät kommentoivat, mitä mieltä ovat

Hyvinvointialaan panostava Minna-Maarit Lahti löysi keskustasta sopivan tilan, jossa on kaikki tarvittava saman katon alla.
Minna-Maarit Lahti iloitsee uudesta, valoisasta joogasalista, joka on myös aiempaa tilavampi. Kuva: Heli Karttunen

Joskus asiat vain loksahtelevat.

Tämän koki hämeenlinnalainen Minna-Maarit Lahti, joka avasi juuri uuden joogasalin SensoCenterin yhteyteen Rauhankatu 3:een.

Sali oli ollut jo jonkin aikaa vähäisellä käytöllä.

– Kun näin tämän tilan, valo teki vaikutuksen. Olen oppinut luottamaan synkronismiin. Kun kolme joogaopettajaa ilmoittautui heti mukaan ja asiat menivät juohevasti, sain vahvistusta sille, että tässä on se juttu mitä kannattaa tehdä.

Uuden joogasalin virallisia avajaisia vietettiin 18. elokuuta, päivälleen kolme vuotta edellisen joogasalin avaamisesta.

– Se on ihan sattumaa kyllä. Katsottiin, että se oli ainoa päivä, mikä sopi kaikille ohjaajille.

Hoidoista elanto, joogasali “rakkaudesta lajiin”

Lahti on akupunktio- ja äänimaljahoitaja sekä kundaliinijoogaan erikoistunut joogaopettaja.

Hän ehti pitää puoli vuotta joogasalia Koulukadulla kun koronasulut iskivät. Toiminta jatkui pienimuotoisesti, muttei ollut enää kannattavaa. Hoitotila oli salin yhteydessä, joten sitä taas ei voinut käyttää, jos salissa oli toimintaa.

– Saan elantoni akupunktiohoidoista, joogasalia pidän lähinnä ”rakkaudesta lajiin”. Tein akupunktiohoitoja Terveyshuoltamossa. Tykkäsin siitä paikasta, mutta sieltä puuttui sali.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Minna-Maarit Lahti on erikoistunut akupunktioon, kundaliinijoogaan ja äänimaljahoitoihin. Kuva: Heli Karttunen

Minna-Maarit Lahti on erikoistunut akupunktioon, kundaliinijoogaan ja äänimaljahoitoihin. Kuva: Heli Karttunen

Uudesta paikasta löytyi kaikki tarvittava.

– Tässä on puolet isompi sali sekä erillinen työtila hoidoille, ja niitä voi käyttää yhtä aikaa.

Matalan kynnyksen sali

Joogatunnit on suunnattu etenkin työikäisille ja varttuneemmalle väelle. Tunneista löytyy lisätietoa sivustolta luxbonitas.com.

– Tämä on matalan kynnyksen sali ja sopii kaikenkuntoisille. Tänne tullakseen ei tarvitse olla joogannut. Moni eläkeläinen on siinä kunnossa, että voisi ihan hyvin tulla joogan ja venyttelyn tunneille.

Äänimaljoilla Lahti tekee sointukylpyjä eli äänimaljarentoutuksia. Hän myös kouluttaa äänimaljahoitajia ja on maljojen maahantuoja.

Lahti saattaa soittaa maljoja myös akupunktion yhteydessä, laitettuaan ensin asiakkaalle neulat.

– Alkuun ajattelin, että enhän voi niitä yhdistää, mutta kun molemmissa vaikutetaan samaan energiaan, niin nehän tukevat toinen toistaan.

“Olen löytänyt oman juttuni”

Hyvinvointiin liittyvä ala vetää puoleensa.

– Nautin tästä työstä, saan siitä hyvää oloa. Kaikkein palkitsevimpia ovat ne onnistumisen hetket, kun pystyn auttamaan ihmisiä.

Lahti jäi virkatyöstään vuorotteluvapaan jälkeen palkattomalle virkavapaalle helmikuussa.

– Kävin aiemmin samalla myös päivätyössä, mutta nyt kun toiminta vilkastuu ja itsellä alkaa olla ikää, ei sitä jaksa loputtomiin.

Lahti opiskelee parhaillaan Pirkanmaan Urheiluhierojakoulussa hierojaksi. Vuoden kestävät opinnot alkoivat toukokuussa.

Lisäksi vireillä on yhteistyökuvioita.

– Projektina on, että alkaisimme tehdä toiminnallisen neurotieteen erityisasiantuntijan Marko Siivosen kanssa täällä yhteistyötä. Hänellä on ranskalainen kollega, joka hyödyntää työssään äänimaljoja.

Virkavapaa jatkuu ensi vuoden kesäkuun alkupuolelle. Takaporttina on paluu virkamieshommiin, jos yrittäjyys ei sittenkään kannata.

– Koen, että olen löytänyt oman juttuni. Nyt on vain luotettava, että siivet kantavat.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset