fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Minttu Saarinen tietää, että lihavan naisen rakastaminen vaatii mieheltä rohkeutta

Minttu Saarinen eli yhdeksän kuukautta naistenlehden oppien mukaan. Sinä aikana syntyneet teokset herättivät suuria tunteita.
Taiteilija Minttu Saarinen tutkii naisen kehon herättämiä mielikuvia. Yksi teos kuvastaa lihavaan naiseen rakastuneen miehen paineita omien tunteiden ja ympäristön näkemysten ristitulessa. Kuva: Esko Tuovinen
Taiteilija Minttu Saarinen tutkii naisen kehon herättämiä mielikuvia. Yksi teos kuvastaa lihavaan naiseen rakastuneen miehen paineita omien tunteiden ja ympäristön näkemysten ristitulessa. Kuva: Esko Tuovinen

Galleria Koneen näyttelytilassa seisoo alttari ja sen takana ikään kuin ikonostaasi, jossa kuvataan naista ruokkimassa rinnoillaan mieskasvoista lasta. Toisessa kuvassa mies on jättänyt varjon naisen rintalastan päälle.

Kuvien ympärille kuvataiteilija Minttu Saarinen on kirjoittanut sanoja ihastumisen tunteesta, rakastamisesta ja luopumisesta.

– Niitä tehdessäni pääsin todella kiinni noihin tunteisiin ja ajauduin moodista toiseen. Eron kohdalla velloin tunteessa monta päivää, aivan kuin olisin itsekin juuri eronnut, Saarinen kertoo.

Alttaripöydällä ja lattialla on iso kasa erilaisia kauneudenhoitotarvikkeita. Ne tulivat hänelle hyvin tutuiksi tämän vuoden aikana.

Tiktokit ja tinderit

Hämeenlinnalaistaiteilija kokeili elää yhdeksän kuukauden ajan Me Naiset -lehden ohjeiden mukaan. Hän oppi paljon meikkauksesta, hiustenlaitosta ja erilaisista kiharoista.

Ensimmäiset neljä kuukautta menivät uuden opettelussa.

– Esimerkiksi kaikki tiktokit ja tinderit olivat minulle ihan uutta.

Loppuaika oli arkista elämistä uusien oppien mukaan.

– Viimeinen kuukausi tuntui kuin olisin viimeisilläni raskaana. Sitä vain odotti, että koska tämä loppuu. Onneksi se kauhea aika on nyt takana, Saarinen kertoo.

Rohkeus ja rehellisyys

Ensi töikseen kokeilun loputtua viime viikolla Saarinen leikkasi 40 senttiä hiuksistaan pois – vain koska hän voi.

– Se voima, mikä minussa on, oli unohtunut arjen keskellä. Oli kiinnostavaa pohtia, mikä vaatimus tulee ulkopuolelta ja mikä itsestä. Sain hirveästi lisää rohkeutta!

Kokeilun aikana syntyneistä teoksista muodostui Saako lihava nainen tanssia? -näyttely, joka avautui lauantaina Galleria Koneessa.

Saarinen kuvailee näyttelyä rehellisimmäksi ja henkilökohtaisimmaksi, mitä hän on koskaan tehnyt.

Iso nainen sängyssä

Yksi teoksista syntyi, kun taiteilija oli keskustellut tuntemiensa miesten kanssa siitä, miten nämä kokevat seksin ylipainoisen naisen kanssa.

Kävi ilmi, että itseään isomman naisen rakastaminen vaatii mieheltä rohkeutta ja itseluottamusta.

– Minullakin on ollut pienempiä miehiä. Joskus heidän ystävänsä ovat pelänneet miehen olevan tossun alla. Koossa ei ole kyse vain ulkonäöstä vaan myös vallasta, Saarinen pohtii.

Minttu Saarisen Saako lihava nainen tanssia? -näyttely Galleria Koneessa 24.10.–17.11.2020

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset