Kaupunkiuutiset

Mirko Virolainen ja Joska Wadhwa toteuttivat muistograffitin

Mirko Virolainen ja Joska Wadhwa maalasivat graffitin Ahveniston koulun läheisyydessä sijaitsevan Turuntien kevyen liikenteen väylän alikulkutunneliin juhannuksena mopo-onnettomuudessa kuolleen ystävänsä muistoksi.

– Tunsin Valtterin päiväkodista asti, Virolainen kertoo.

– Mä en tuntenut Valtteria ihan yhtä hyvin, mutta tiesin hänet samasta koulusta Ahvenistolta, Wadhwa lisää.

– On surullista, että niin nuori kuoli, pojat pohtivat.

– Onnettomuuspaikalle tuotiin paljon kukkia ja kynttilöitä. Mietin, voisiko Valtteria muistaa myös jollakin pysyvämmällä tavalla. Mieleeni tuli graffiti, Virolainen kertoo. Hän pyysi ystäväänsä Wadhwaa mukaan, ja pojat alkoivat suunnitella muistograffitia onnettomuuspaikan läheisyydessä sijaitsevaan alikulkutunneliin.

– Valtterin perhe hyväksyi graffiti-idean, ja äitini auttoi luvan anomisessa kaupungilta. Kaikki suhtautuvat tosi myönteisesti. Saimme sponsoreitakin; Karjalan Maalaamon, Taide- ja Kehysliike Ultramariinin ja Päiväkoti Aurinkokummun, Virolainen kertoo. Linnaninfran lupatarkastaja myönsi luvan, ja pojat maalasivat graffitin lauantaina 16.7.

– Suunnittelimme graffitin etukäteen paperille, mutta esimerkiksi värit katsottiin paikan päällä.

Graffitista tuli koko tunnelin täyttävä yhtenäinen kokonaisuus. Tunnelin toisessa suussa on liikenneonnettomuudessa menehtyneelle Valtterille omistettu muistokirjoitus: ”Muisto elää aina”. Virolainen ja Wadhwa toivovat, että muistograffiti säilyy koskemattomana, eikä sitä sotketa.

17-vuotiaat Virolainen ja Wadhwa opiskelevat ammattikoulu Tavastian maalarilinjalla. Pojat ovat harrastaneet graffitien maalausta noin neljän vuoden ajan, ja heidän töitään on ollut Ahveniston, Helsingin ja Tampereen graffitiseinillä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset