Kaupunkiuutiset

Mistä löytyy apu hätäiselle?

Kahviloiden ja ravintoloiden toiletit ovat pääsääntöisesti vain maksaville asiakkaille, mutta kantakaupungista löytyy toki myös yleisiä vessoja. Tässä nopea kartoitus tilanteesta ja hotelli helpotusten kunnosta. Kaikissa vessoissa oli wc-paperia.

Torin vessat

R-kioskin rakennuksesta löytyy kaksi toilettia, jotka ovat ilmaisia. Vessat olivat perjantaina iltapäivällä siistimpiä kuin voisi kuvitella, mutta virtsan ja vanhan viinan hajut tuntuvat, eikä metallinhohtoinen maailma muutenkaan houkuttele vierailemaan. Vessoissa ei ole käsipyyhkeitä, vaan käytössä on elektroninen käsien kuivaaja. Toisesta pömpelistä oli lamppu palanut.

Linna ja Optelli

Hiljaiseloa viettävässä kauppakeskus Linnassa on miesten ja naisten toiletit sekä inva-wc, jotka ovat toimineet kolikoilla, mutta kopit on laitettu lukkoon. Ovissa lukee ”ei käytössä”.

Optellin inva-wc on myös lukittu yleisöltä ja on vain kauppakeskuksen työntekijöiden ja tilanteesta riippuen liikkeiden asiakkaiden käytössä.

Kastelli

Keskusta siistein yleinen wc löytyi arvattavasti vastikään remontoidusta palvelupiste Kastellista. Tilavassa inva-wc:ssä on saippuaa, käsipyyherulla sekä bidee, eikä hajuhaittojakaan ole.

Linja-autoasema

Käynti miesten tai naisten vessassa vaatii euron kolikon. Tuoksu on ainakin äijien puolella raikas, mikä johtunee siitäkin, että urinaali on viety pois. Löytyy vaahtosaippuaa ja pyyherulla sekä kulunut, mutta siisti yleisvaikutelma.

Tavastila

Miesten ja naisten toiletit ovat kahvilan aukioloaikaan maksuttomia, mutta muina aikoina käynnistä pitää pulittaa 50 sentin kolikko. Virtsanhaju oli kohtuullisen voimakas ja yhden pytyn kansi oli pudonnut lattialle. Muuten siisteys ja tarvikkeet ok.

Goodman

Uudessa kauppakeskuksessa on molemmissa kerroksissa on pikkulat miehille ja naisille sekä inva-wc. Toileteissa olevat vedettömät pisuaarit säästävät luontoa, mutta tuoksuvat ikävästi. Saippuaa on tarjolla, kuivaaminen käy käsipyyhkeellä tai -kuivaimella. Siisteydessä ei moittimista.

Pääkirjasto

Yläkerran aulassa olevat miesten ja naisten vessat olivat ennen kolikon takana, mutta nykyään ne ovat ilmaisia. Kaikki tarvittava löytyy, urinaalit eivät haise ja yleisvaikutelma on muutenkin siisti.

Rautatieasema

Täälläkin toimittiin ennen kolikoilla, mutta nyt pääsy on vapaa niin miesten kuin naistenkin vessaan. Sinistä valoa hehkuva ukkojen puoli on ahdas, eikä ihan viimeistä huutoa, kuten ei tietysti asemakaan. Käsipyyhkeitä ja saippuaa on tarjolla. Kaakelit ovat kunnossa, mutta toilettitekniikka näyttää räjähtäneeltä. Haju on väkevä ja vaikutelma karu.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset