fbpx
Kaupunkiuutiset

Mistä löytyy intohimo työhön?

Laura Birnin ja Tommi Korpelan tähdittämä Tyhjiö on kipeällä tavalla riemukas elokuva onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta.

Tyhjiö

Ohjaus Aleksi Salmenperä

Rooleissa Laura Birn, Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Minna Haapkylä, Kaija Pakarinen, Kari Heiskanen, Pihla Viitala

 

Mitä tapahtuu, kun toinen menestyy ja toinen jumittaa paikallaan? Pihla Suckdorff (Laura Birn) ja Eero Kaila (Tommi Korpelaa) ovat pariskuntana tässä tilanteessa. Näyttelijän työ vie Pihlan ulkomaille, on kotimaan töitä ja julkisuutta. Ura on nousujohteinen ja hän haluaa Hollywoodiin. Aikanaan menestynyt Eero etsii inspiraatiota, eikä saa kirjoitettua kirjaa, josta ovat ennakot tulleet ja kustantaja uhkaa oikeudella.

Tyhjiö on Aleksi Salmenperän (mm. Jättiläinen 2016, Häiriötekijä 2015, Miehen työ 2007) kokeellisin elokuva. Pääosin mustavalkoisena vuosien ajan ilman tukea kuvattu Tyhjiö esittää katsojalle kysymyksiä. Eeron vastakohtana on hänen Lapissa asuva ystävänsä Kuutsa (Hannu-Pekka Björkman), joka ei välitä menestyksestä, mutta menestyy.

Tyhjiö on hieno ja samalla hämmentävä ja tragikoominen elokuva onnistumisesta ja epäonnistumisesta. Toivon, että katsojat löytävät tämän omaperäisen indieleffan, joka yllättää jokaisessa käänteessään, ilman laskelmointia. Ohjaaja Aleksi Salmenperän inspiraatio on kantanut!

 

* * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset