Kaupunkiuutiset

Mitalit pakattiin vasta Salossa jaettaviksi

Hämeenlinnalaisyleisö, reilut 1 200, ehti jo melkein nuolaista naisten Mestaruusliigan neljännessä loppuottelussa torstaina. Kolmen pelatun erän jälkeen kotijoukkue HPK johti erissä 2–1. Tarvittiin se kolmas erävoitto kauden kruunaamiseksi mestaruudella. Sitä ei vain koskaan tullut.

LP Salo käänsi pelin kulun seuraavissa erissä ja vei neljännen finaalikamppailun 2–3 (26–28, 25–18, 25–20, 20–25, 10–15).

Sunnuntaina kaikki on jälleen mahdollista, kun viides ja ratkaiseva ottelu pelataan Salossa. Kun molemmat joukkueet ovat onnistuneet kukistamaan vastapelurinsa myös vieraskentällä, HPK:lla on edelleen täysi sauma hanki mestaruuspokaali matkaseuraksi matkalle Hämeeseen.

Ottelun lopputuloksen kannalta taisi loppujen lopuksi olla ensimmäisen erän kääntyminen vieraille, sillä HPK johti erää selkeästi 15–9 ja vielä 19–16, mutta ei kyennyt rutistamaan tarvittavia voittopisteitä. Jatkopalloille venyneen erän loppu oli jännittävä, jonka vierasryhmä käänsi lopulta neljän eräpallon jälkeen itselleen.

HPK hallitsi kahta seuraavaa erää selkeästi, mutta neljännessä erässä osat taas vaihtuivat. Turhaantumista ja kiukuttelua syntyi kolmesta liki perättäisestä tuomaritulkinnasta. Tilanteet eivät ainakaan kohentaneet hämeenlinnalaismielialoja, sillä kaikki tulkinnat menivät vieraiden eduksi.

Viides erä oli kotijoukkueelta surkea. Sellaista alkeellisten virheiden määrää yhteen erään ei ole mahtunut koko kaudella. HPK oli lopun sekaisin.

– Ei tästä nyt ihan hirveästi lisäpaineita tullut. Itse hieman hölmöilimme, mutta on hyvä muistaa, että LP Salo pelasi hyvin, Yasmine Madsen pohti ottelun jälkeen. Hän oli siinä aivan oikeassa.

Tilanne on kuitenkin taas aivan uusi Salossa. Parannettavaa HPK:lla jäi etenkin aloitussyötön osalta, sillä LP Viesti pääsi nostamaan liian usein helposti passarille. Myös hyökkäykseen täytyy saada tasaisuutta ja ennen kaikkea tehoja.

– Salossa täytyy pelata tehokkaammin, myönsi myös HPK:n valmentaja Luca Chiappini.

Lähtötilanne viimeiseen finaalikamppailuun on mielenkiintoinen, sillä kaksi vuotta sitten loppuottelusarjaa edettiin aivan samalla tavalla kuin tänä keväänä – molemmat voittivat neljässä ensimmäisessä ottelussa kerran vieraissa.

Ja HPK viidennen pelin Salossa.

Naisten pääsarjatason lentopallo joka tapauksessa kiinnostaa Hämeenlinnan seutukunnan ihmisiä, sillä ensi kaudeksi käynnistetty kausikorttihaaste on lähtenyt lupaavasti liikkeelle. Seura lupaa myydä kausikortin 29 eurolla, jos sitoutuneita ostajia löytyy vähintään tuhat. Kausikortti maksetaan vasta sitten, jos tavoitteeseen päästään. Torstaina kausikortteja oli varattu jo yli 300, mutta yli puolet vielä puuttuu.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020