Kaupunkiuutiset

Mitalitaisto kasvatti kisanälkää

Hämeenlinnalainen kehonrakentaja Jaana Visulaaka haki kesällä tuntumaa kansainvälisiin mittelöihin. WABBA MM-kisoissa Italian Padovossa 12.–14. kesäkuuta hän tippui täpärästi mitalisijoilta. Sijoittuminen neljänneksi tuntui hetken ajan pettymykseltä, mutta tunne karisi nopeasti.

– Täytyy olla todella tyytyväinen, sillä kysymyksessä olivat ensimmäiset kansainväliset kisat, joissa olin mukana. Se, että saavuttaa MM-kisoissa neljännen sijan, on todella hieno suoritus. Valmentajani Tapani Valkonen sanoo, että sitä pitää arvostaa.

Visulaaka osallistui MM-kisojen Miss body fitness -sarjaan. Hän oli jo kiinni hopeassa, mutta yllättäen iskenyt ramppikuume vesitti mitalisijan.

– Vapaaohjelmassa jännitin niin, että hävisin 2 pistettä hopeasijasta ja 1 pisteen pronssista, Visulaaka harmittelee.

Voittaja tuli Saksasta, kaksi seuraavaa sijaa menivät italialaisille.

–  Taso oli kova. Voittaja oli huippuluokkaa.

WFF Universum -kisoissa Ranskassa 27. kesäkuuta karttui lähinnä kokemus. Visulaakan menestyksen vesittivät niin epäonnistuneet nesteytykset kuin joutuminen väärään kilpailusarjaan. Mutta jäi käteen jotain hyvääkin.

– Se kisamatka poiki sentään kutsuja kilpailuihin Ruotsiin ja Belgiaan ensi vuodelle.

”Aina on petrattavaa”

Lisää kilpailuja on jo tiedossa. Syksyllä järjestään muun muassa WABBA Vikin g Cup Helsinki 17. lokakuuta ja Mr & Ms Universe -kisat Albaniassa 23.–25. lokakuuta sekä Englannin Universe NABBA, johon valmentaa Simo Bognadof, 31. lokakuuta ja World Championships WTF Etelä-Afrikassa 7. marraskuuta.

Osallistuminen tuleviin kilpailuihin on vielä auki. Kesän kisojen perusteella vielä jäi kehitettävää:

– Selkäni on jo ammattilaistasoa, mutta ”alakerta” täytyy saada vielä samalle tasolle.

Myös vapaaohjelma vaatii hiomista.

– Nyt teen työtä valmentajani kanssa lavalla esiintymisen eteen. Otamme avuksi myös mentaalivalmennuksen.

Kilpaileminen ulkomailla vaatii myös, että matkakassa on kunnossa. Visulaakaa sponsoroivat Sporttimekka, Metsko Oy, R-kioski Nummi, Heiman`s Caffee, Uniqueen, NailsLook, Sahara Beauty, The Look, Tiina Jylhä, Tapani Valkonen, GloHair, Mehiläinen ja muutama yksityishenkilö.

– Kiitos halauksien kera, toivon että sponsorit jatkavat kanssani matkaani kohti syksyn kisoja.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

28.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

30.11.2020