Kaupunkiuutiset

Mitäs nyt on rötöstelty: Lapsi haki naapurista apua, kun mies tunkeutui sisään ja yritti tappaa äidin

1940-luvulla syntynyt autoilija jäi kiinni ajokortitta-ajosta viidennen kerran vuoden sisällä.
Kuvituskuva

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut todennäköisin syin tapon yrityksestä epäillyn noin 40-vuotiaan hämeenlinnalaismiehen viime perjantaina.

Mies tunkeutui viime viikon keskiviikkoiltana entisen puolisonsa asuntoon teräaseilla varustautuneena. Kun mies pääsi sisälle, hän yritti teräasetta käyttäen riistää naiselta hengen.

Entinen puoliso kamppaili vastaan, jolloin asunnossa ollut lapsi lähti hakemaan naapurista apua. Teko keskeytyi, kun mies huomasi lapsen lähteneen ja nainen pääsi pakenemaan asunnosta.

Ennen tekoa mies oli uhkaillut naista puhelimitse.

Esitutkinnassa rikosnimikkeinä on tapon yrityksen lisäksi törkeä kotirauhan rikkominen, laiton uhkaus ja rattijuopumus.

Koronaepidemia on rauhoittanut ravintolaelämää Hämeenlinnassa. Lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välisenä aikana poliisilla ei ollut yhtään hälytystehtävää ravintoloihin. Ihmisten liikkuminen ilta- ja yöaikaan on vähentynyt huomattavasti ja ravintoloissa on selkeästi vähemmän ihmisiä kuin normaalisti.

Poliisi ei ole myöskään joutunut puuttumaan julkisiin kokoontumisiin julkisilla paikoilla. Poliisi toivookin, että ihmiset jatkavat samaan malliin ja pysyttelevät kotona viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Vaikka ravintoloissa ei ole rähisty, rattijuoppoja on ollut liikenteessä.

Tuuloksessa nelikymppinen mies puhalsi nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivisen tuloksen. Miehen hallusta löytyi myös huumausaineita. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Mies vietiin poliisilaitokselle kiinniotettuna.

Samanlainen tilanne oli Hämeenlinnan keskustassa, mutta autoa kuljetti parikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista. Kuljettajalla oli myös kädessään kannabissätkä ja hallussaan huumausaineiksi luokiteltavia lääkeaineita. Mies vietiin poliisiasemalle kiinniotettuna.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset