fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Miten pitää suhtautua rokotuksen jälkeiseen kuumeiseen flunssaan?

KIrjoittaja muistuttaa, ettei flunssainen työntekijä luo hyvää kuvaa esimerkiksi ravintolasta. Kuva: Juhani Salo, arkisto

Koronarokotteiden aikakautena on tullut esille myös rokotteen jälkeinen kuumeinen flunssa. Miten siihen pitäisi työnantajan suhtautua?

Työntekijä ei ole vointinsa puolesta työkykyinen, mutta on ”itse aiheutetusti” kipeänä. Voidaanko vaatia rokotteen ottamista niin, että vapaapäivät sijoittuvat sen jälkeen, jolloin työntekijä sairastaa vapaa-ajallaan? Pitäisikö tähän kohdentaa saatuja koronatukia?

Terveydenhuolto kuormittuu

Oma työnantajani on suhtautunut asiaan kuten pitää, työntekijä on kipeä. Törmäsimme nuoremme kanssa vastakkaiseen suhtautumiseen. Nuori (lukiota käyvä, joten koulu on päivätyö) sai rokotteen perjantaina ja vietti nuhaisessa kuumeessa viikonlopun. Hän käy koulun lisäksi viikonloppuisin töissä.

Työpäiviä olisivat olleet lauantai ja sunnuntai. Nuoren lähiesimies pyysi nuorta menemään julkisen puolen päivystykseen hakemaan sairauslomatodistuksen, että nuorella on kuumetta. Oma työterveys ei päivystä.

Tuntuu kohtuuttomalta, että julkista terveydenhuoltoa kuormitetaan todistuksilla, joissa todetaan, että työntekijä on liian räkäinen toimimaan työpaikassa, jossa anniskellaan ruokaa.

Jokainen, joka on käynyt ravintolassa, ymmärtää, ettei flunssainen tarjoilija ole hyvän imagon mukaista ravintolalle.

Parempi alku työelämään

Palvelualojen ammattiliiton neuvotteleman sopimuksen mukaan työntekijä voi olla omalla ilmoituksella lyhytaikaisen sairauden takia 1–3 päivää poissa töistä, ilman lääkärintodistusta.

Toinen asia, joka kiinnitti asiassa huomiota, on se, miten nuoria juuri työelämään opettelevia kohdellaan. Varsinkin nyt kun kaikki TET-jaksot on peruttu edellisiltä puoleltatoista vuodelta ja harjoittelut ovat olleet minimissä, koska korona.

Meillä on kykenevä ikäluokka kasvamassa työelämään, joten annetaan heille mahdollisuus. Yritykset, jotka palkkaavat nuoria, tekevät hienoa työtä. Niissä panostaminen lähiesimiestyöhön on tärkeää. Meillä on kasvava työvoimapula, emme voi menettää nuoria sillä, että työelämän alku on ollut huonoa.

Terhi Järvensivu

(kesk.)

Hämeenlinna

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset