Kaupunkiuutiset

Miten ykkösnäisen legenda syntyi?

Jackie

Ohjaaja Pablo Larrain

Rooleissa Natalie Portman, Greta Gerwig, Peter Sarsgaard, Billy Grudup

Jackie Kennedy (Natalie Portman) antoi vuonna 1963 toimittaja Theodore H. Whitelle (Billy Grudup) haastattelun viikko miehensä, Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedyn, Dallasin murhan jälkeen. Chileläisohjaaja Pablo Larrainin elokuva Jackie lähtee tästä Life-lehden haastattelutilanteesta, johon haastateltava on antanut tiukat ohjeet.

Elokuvassa Jackien ja haastattelijan suhde on mielenkiintoinen, sillä varsin pian haastattelija huomaa, että haurasta naista ei kiinnosta totuus, vaan julkisivu. Vaikka John F. Kennedy kävi vieraissa minkä kerkesi ja veljeili mafian kanssa, Jackie sulkee tältä silmänsä. Hän suorastaan muokkaa ja vaalii miehensä tarinaa.

Elokuvan parhaita hetkiä ovat takaumat ja kurkistukset kulissien taakse, jossa Jackie turruttaa suruaan ja yllättäen elämäänsä laskeutunutta tyhjyyttä. Kahden lapsen menetyksen jälkeen hän on menettänyt miehensä. Natalie Portman on kopioinut Jackie Kennedyn puheen ja eleet. Parhaimman roolin tekee Peter Sarsgaard vierellä kulkevana ja tukevana Bobby Kennedynä. Ennen kaikkea Jackie on mielenkiintoinen elokuva lähihistoriasta ja siitä, miten Jackie Kennedystä tuli legenda.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset