fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Mölkkyäijät ovat maailman huipulla

Jukolan osaavat mölkkymiehet vasemmalta Mika Kemppi, Jani Lehtelä, Jouni Metsä, Tuomas Berg ja Erkki Vlasov. Kuvasta puuttuu Kimmo Ahokas.

Jukolassa hurjaksi yltynyt mölkkyinnostus vaati kolme kesää, jotta tunkeutuminen maailman huipulle onnistui. Musketeers -nimellä kisoissa esiintyvä Jukolan Mölkky ry:n joukkue selvisi Porissa elokuussa käydyissä 192 joukkueen MM-kisoissa komeasti

16 parhaan joukkoon eli sijoille 9-16. Musketeersin lopullinen sija oli 12, joten mistään tusinajoukkueesta ei ole kyse.

Musketeers tipahti vasta neljännesvälierissä luvuin 1-2 Eestin maajoukkueelle, joka lopulta ylsi MM-hopealle.

MM-karkeloissa oli heittäjiä yhteensä 14 maasta. Isäntämaan lisäksi laji on saanut paljon jalansijaa mm. Ranskassa, Saksassa, Japanissa ja Turkissa.

– Joukkue isolla J:llä. Erilaiset persoonat täydensivät hyvin toisiaan. Kisojen taso oli erittäin kova finaalipäivänä sunnuntaina. Olen ylpeä jätkistä, sillä joka jamppa teki kympin suorituksen, Musketeersin kapteeni Tuomas Berg sanoo.

Jukolan mölkkytohinat alkoivat, kun vuoden 2016 keväällä omalla tavallaan hauskan frisbeegolfsession jälkeen tuli mieleen kokeilla jo vuosia sitten suosituksi harrastepeliksi noussutta mölkkyä.

Kokemus oli ilmeisen mieluinen, sillä siitä alkoi Jukolan alueella tähän asti kestänyt mölkkyvillitys. Päävillitsijöinä ovat alusta asti toimineet Berg ja Kimmo Ahokas.

– MM-kisoissa joukkueen kaikki jäsenet onnistuivat keskittymään jokaiseen omaan heittoonsa. Neljän hengen joukkuekilpailussa keskittyminen on tärkeää, koska heittoja tulee harvakseltaan, Ahokas tuumaa.

Kolmen kesän aikana vaihtuva poppoo on käynyt kisoissa useaan otteeseen Hyvinkäällä, piipahtanut Lahdessa SM-kisoissa ja tänä kesänä Hämeenkosken kisoissa. Ryhmittymä järjesti syksyllä 2016 myös omat, ikimuistoisiksi koetut kisat Virvelin Rantakrouvissa.

– MM-sijoitus oli ylivoimaisesti meidän paras sijoituksemme. Ratkaisupelikin oli täysin voitettavissa. Se jäi hieman kaivelemaan, Ahokas tunnustaa.

Syväanalyysi Musketööreistä

Mika Kemppi on vakuuttavan varma aloittaja, mutta myös erittäin luotettava erien katkaisija. Mikki toi ryhmään henkistä ryhtiä ja oikeaa asennetta.

Toisena heittänyt kapteeni Berg on iso voima koko Jukolan Mölkyssä. “Tuoppi” on armoitettu tiukkojen paikkojen ratkaisija. Jos rahansa haluaa hävitä haastepelissä, Tuoppi kannattaa haastaa.

Kolmantena heitti Jouni Metsä. Hän on todellinen herrasmies ja diplomaatti. Jone on kehittynyt valtavasti myös mölkyssä. Sopi kolmospaikalle kuin nenä päähän.

Neljäntenä oli Ahokas. Häntä on leikkisästi kutsuttu mölkkykenttien Jere Karalahdeksi, vaikka hän onkin siviilissä erittäin leppoisa ja mukava miekkonen. Kimmo on todellinen pelimies ja asennepelaaja lajissa kuin lajissa.

Ensimmäisenä varamiehenä toimi Jani Lehtelä. Hän on kiltti ja ystävällinen henkilö, joka oli aina valmiina, kun häntä tarvittiin askiin.

Toinen varaheittäjä ja hengennostattaja oli Erkki Vlasov. Luja mies Lujabetonilta hoiteli ilmapiirin kohottamista varmaan vieläkin paremmin kuin Jukka Tammi vuoden 1995 MM-kultaryhmässä.

Huoltajana mainetta on niittänyt Petri Puro. Entinen maahockeymaalivahti on positiivinen ja iloinen monitoimimies, jolta onnistuvat huoltotehtävät, palikoiden nostelut ja fysioterapeutin tehtävät.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset