Kaupunkiuutiset

Monsterit valtaavat Hippalot

Monsterit (suomeksi möröt) ovat tämän vuoden lasten festivaali Hippaloiden teemana. Teeman nimi kääntyi englanniksi, koska sana mörkö on monen mielikuvissa paljon pelottavampi ilmaus kuin Monsteri.

– Pelon tunnettakin voi teemaan eri tapahtumissa sisältyä, mutta sillä tavalla lempeästi, että lapsi voi kokea tunnetilan kevein mielin uudelleen. Kokonaisuus on joka tapauksessa hyväntahtoinen ja lempeä, Hippaloiden vastaava tuottaja Riikka-Leena Puistola avaa tämän vuoden teemaa.

Ihan hatusta ei Monstereita Hippaloille tuotu, sillä kävijäpalautteen mukaan tämä on kaikkein eniten toivottu teemakokonaisuus. Hippalot järjestetään tänä vuonna jo 41. kerran.

Nelipäiväisestä kokonaisuudesta löytyy tuttuun tapaan monipuolisesti teatteria, tanssia, sirkusta, nukketeatteria, musiikkia, kirjallisuutta, elokuvia ja työpajoja. Maamme vanhin lasten taidefestivaali järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla 2.–5.8.2018.

– Ohjelma on rakennettu nyt niin, että kaikki päivät ovat tarjonnaltaan tasavahvoja, vaikka lauantai on aina se yleisön ryntäyspäivä, Puistola kertoo.

Työpajoissa on sekä maksullisia että maksuttomia tilaisuuksia. Jo puolen vuoden ikäiset vauvat pääsevät äitinsä tai isänsä mukana yhteiseen työpajaan. Hieman isommille lapsille löytyy esimerkiksi valojen ja varjojen leikkiä sekä tutkimusmatkaa Vanajaveden monstereiden maailmaan.

Kirjailijavieraita on tällä kertaa neljä; Paula Noronen, Mila Teräs, Tuula Kallioniemi ja Heli Laaksonen.

 

Kansainvälisyyttä edustaa italialaisen La Baraccan esittämä Sardiinin matkassa, joka kertoo pienen kalan huimasta seikkailusta. Ryhmä esiintyy laajlati ympäri Eurooppaa. Kansainvälistä väriä nähdään myös suomalais-tsekkiläisen Krepskon kirjaimista kertovassa Anna Bertha Ceciliassa.

Nukketeatteri Ofelian Mörön unisukissa mietitään pimeän pelkoa ja Tehdas Teatterin Siiran sirkusmatkassa tutustutaan erilaisiin ötököihin. Paikallista väriä ohjelmistoon tuo Hämeen Kuninkaallisen Nukketeatterin Poika ja korppi, joka saa ensi-iltansa festivaalin päätöspäivänä.

Hippaloiden näyttelyssä tutustutaan metsän monstereihin. Lastenkulttuurikeskus Rullan tuottama elämyksellinen Metsänpeitto-näyttely kertoo tarinoita metsäneläimistä ja taruolennoista. Näyttely johdattaa kävijän metsän keskelle ja karhun luolaan.

Yleisön suosikiksi odotetaan nousevan ison Monsteri-pomppulinnan, jollaista ei ole aikaisemmin Hämeenlinnassa nähty.

HIP-designkuja muuttaa nyt näkyvämmälle paikalle Verkatehtaan etupihalle. Designkujan yhteydessä kävijöillä on mahdollisuus kokeilla skeittausta helsinkiläisen Skeittipakun opastuksella.

Lasten taidefestivaali Hippalot Hämeenlinnassa 2.–5.8.2018.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset